Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Παυλόπουλος υπέγραψε τον νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παυλόπουλος υπέγραψε τον νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Τον νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, υπέγραψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή. Πέρασε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες η ρύθμιση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη. Μετά από αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η […]

Τον νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, υπέγραψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή.

Πέρασε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες η ρύθμιση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποιος, σε περίπτωση που ο κ. Παυλόπουλος θα ψήφιζε το νομοσχέδιο, έχει δηλώσει ότι δεν αποκλείεται ακόμα και να παραιτηθεί από τα πολιτικά και βουλευτικά του αξιώματα.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων τόνιζε πως «αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».

Η Ένωση Κεντρώων ξεκαθάριζε πως «εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση. Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη. Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό».

Μάλιστα το κόμμα εξέφραζε την ελπίδα του «ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα».

«Την απάντηση για όλα τα ζητήματα, θα την δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Β. Λεβέντης στην ομιλία του στο ξενοδοχείο “Καψής” στις 7 η ώρα το απόγευμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις