Με το πιο δηκτικό σκίτσο του, ο Λάγκερφελντ κουνά το δάχτυλο στη Μέρκελ για το AfD

ΚΟΣΜΟΣ

Με το πιο δηκτικό σκίτσο του, ο Λάγκερφελντ κουνά το δάχτυλο στη Μέρκελ για το AfD

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με ένα πολύ «τσουχτερό» σκίτσο, ο γνωστός Γερμανός σχεδιαστής μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ επιτίθεται στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για τη νίκη του AfD. Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας κατάφερε να κερδίσει  έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια, κάτι που ολόκληρος ο πλανήτης αποδίδει στον χειρισμό του προσφυγικού από την Μέρκελ. […]

13.10.2017 | 09:35

Με ένα πολύ «τσουχτερό» σκίτσο, ο γνωστός Γερμανός σχεδιαστής μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ επιτίθεται στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για τη νίκη του AfD.

Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας κατάφερε να κερδίσει  έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια, κάτι που ολόκληρος ο πλανήτης αποδίδει στον χειρισμό του προσφυγικού από την Μέρκελ.

Ο Λάγκερφελντ κατηγόρησε την καγκελάριο για την απόφασή της να ανοίξει τις «πόρτες» σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, για την άνοδο των ποσοστών υποστήριξης του ευρωσκεπτικιστικού, φιλελεύθερου και συντηρητικού πολιτικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο αναδείχθηκε τρίτο κόμμα.

Στο σκίτσο, που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στο μηνιαίο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας FAZ, εμφανίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να λέει στη Μέρκελ: «Σε ευχαριστώ πολύ που επέτρεψες ακούσια στους απογόνους μου να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο». Η Άνγκελα Μέρκελ σε κατάσταση αλλοφροσύνης ρωτά: «Τι έχω κάνει»;

«Είμαι εκτός εαυτού» είπε για την άνοδο του δεξιού λαϊκισμού στη Γερμανία. «Ήλπιζα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου. Ντρέπομαι για τη Γερμανία» πρόσθεσε ο Καρλ Λάγκερφελεντ.

Exit mobile version