“Λουκέτο” στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Λουκέτο” στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πέφτει η αυλαία για Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα το Έθνος, πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από νέο φορέα, με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει κενό κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η […]

13.10.2017 | 13:08

Πέφτει η αυλαία για Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα το Έθνος, πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από νέο φορέα, με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει κενό κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Η εντολή για την «κάθαρση» και την αναγέννηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήρθε μετά την διαπίστωση των ιθυνόντων ότι αποτελεί διαχρονική πηγή σκανδάλων αλλά και διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα, ενώ όσοι είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του τομέα της υγείας, θα παραμείνουν εκεί.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αλλάξει και θα γίνει ένας Οργανισμός για τη προστασία της δημόσιας υγείας, μακριά από τα βαρίδια του παρελθόντος και τα σκάνδαλα. Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο24/7 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Πρόσθεσε, ότι αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό θα γίνει ένας φορέας-πρότυπο για τη δημόσια υγεία. Θα το σηματοδοτήσουμε και με αλλαγή ονόματος.

 

Ετικέτες
Exit mobile version