Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρή η «λευκή χήρα» του ISIS
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή η «λευκή χήρα» του ISIS

Από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) φέρεται να σκοτώθηκε η Βρετανίδα τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς, γνωστή και ως «λευκή χήρα», προσπαθώντας να διαφύγει από την πολιορκούμενη Ράκα, de facto πρωτεύουσα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Πρώην τραγουδίστρια της πανκ, η Σάλι Τζόουνς υπήρξε για πάνω από τέσσερα χρόνια η πλέον καταζητούμενη τρομοκράτισσα του κόσμου. […]

Από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) φέρεται να σκοτώθηκε η Βρετανίδα τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς, γνωστή και ως «λευκή χήρα», προσπαθώντας να διαφύγει από την πολιορκούμενη Ράκα, de facto πρωτεύουσα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Πρώην τραγουδίστρια της πανκ, η Σάλι Τζόουνς υπήρξε για πάνω από τέσσερα χρόνια η πλέον καταζητούμενη τρομοκράτισσα του κόσμου. Αξιωματούχοι της CIA ανέφεραν ότι ένα Predator της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσε την 50χρονη Τζόουνς τον Ιούνιο, αν και δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι, αφού δεν έγινε προσπάθεια να συλλέξουν δείγμα DNA της από το σημείο της επίθεσης.

Η Σάλι Τζόουνς ήταν άγαμη μητέρα δύο παιδιών και ζούσε με προνοιακά επιδόματα όταν συνάντησε τον 19χρονο τότε μέλλοντα σύζυγό της, τον τζιχαντιστή χάκερ Τζουνάιντ Χουσάιν, ο οποίος την έπεισε να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS. Ασπάστηκε το Ισλάμ και εντάχθηκε στο ISIS το 2013 μαζί με τον νεαρό εραστή της, παίρνοντας μαζί της στη Συρία και τον τότε 9χρονο γιο της JoJo.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ουμν Χουσάιν αλ Μπριτάνι» η Τζόουνς πιστεύεται ότι στρατολόγησε δεκάδες γυναίκες στην τρομοκρατική οργάνωση εξυμνώντας την «υπέροχη ζωή» στο χαλιφάτο. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ήταν η επικεφαλής της γυναικείας πτέρυγας της μυστικής ταξιαρχίας «Ανουάρ αλ Αουλάκι» κι ότι είχε αναλάβει να εκπαιδεύει νεοσύλλεκτες Ευρωπαίες τζιχαντίστριες, τις αποκαλούμενες «μουτζαχιράτ». Ο γιος της, που λέγεται σήμερα Χάμζα, πιστεύεται ότι υπέστη πλύση εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές και υποχρεώθηκε να εκτελεί αιχμαλώτους. Ο άντρας της Τζόουνς, ο Χουσάιν ήταν επικεφαλής της ταξιαρχίας χάκερς του ISIS και σκοτώθηκε το 2015 σε ηλικία 21 ετών από επίθεση αμερικανικού drone.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις