Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Εκλογές ΔΣΑ: Το μεγάλο φαβορί και τα βλέμματα στην… επόμενη κυβέρνηση
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Το μεγάλο φαβορί και τα βλέμματα στην… επόμενη κυβέρνηση

Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον χώρο της δικηγορίας, όμως με τους αντιπάλους να κρατούν γερά χαρτά στα χέρια τους, η μάχη έμοιαζε πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά, η είδηση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Βερβεσού για την προεδρική καρέκλα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, χάρισε πολλές ελπίδες. Όπως όλα δείχνουν, είναι το απόλυτο […]

Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον χώρο της δικηγορίας, όμως με τους αντιπάλους να κρατούν γερά χαρτά στα χέρια τους, η μάχη έμοιαζε πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά, η είδηση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Βερβεσού για την προεδρική καρέκλα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, χάρισε πολλές ελπίδες.

Όπως όλα δείχνουν, είναι το απόλυτο φαβορί.

Σε αυτό βοήθησε πολύ η απόσταση που κράτησε από κάθε κομματικό χρώμα, σε αντίθεση με μια γενικότερη γραμμή που ακολουθούσε η πλειοψηφία και προκαλούσε πλήγματα στον Σύλλογο.

Το στοίχημα τώρα για τον Δημήτρη Βερβεσό είναι να δείξει ακόμα και στους πιο δύσπιστους πως έχει την δύναμη να «επιβάλλει» τις απόψεις του προς το συμφέρον του ΔΣΑ. Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, ίσως και αυτό που στην πραγματικότητα απειλεί τα προγνωστικά που τον θέλουν πρώτο, είναι η κομματική χροιά των εκλογών.

Δημήτρης Βερβεσός

Έχοντας δεδομένο στον κλάδο πως η εξουσία θα περάσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, τα βλέμματα στρέφονται σε έναν μπλε υποψήφιο, όπως ο κ. Αναστασόπουλος.

Στην μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου πάντως, έχει φανεί πως «κεφαλή» που ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση δεν αποτελεί και την καλύτερη λύση. Αντιθέτως, υποστηρίζουν πολλοί δικηγόροι, στερούσε αυτό το κομμάτι της «ανεξαρτησίας», που σαν βάση είχε αποκλειστικά το συμφέρον των μελών του Συλλόγου.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Τα σοβαρά «διαπαραταξιακά» προβλήματα που έχει ο δικηγορικός κλάδος, είναι ώρα να λυθούν καθαρά, χωρίς ρυθμίσεις «κάτω από το τραπέζι».

Τα «χαρτιά» του Δημήτρη Βερβεσού

Ένα από τα ζητήματα που πάλεψε πολύ ο κ. Βερβεσός ως μέλος του ΔΣ του ΕΦΚΑ, ήταν το  θέμα των αναδρομικών  ασφαλιστικών  εισφορών, ζήτημα «καυτό» για τους δικηγόρους. Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 από 30/11/17,που ισχύει σήμερα , αυτές οι μάχες θεωρούνται μια πρώτη νίκη για τον υποψήφιο.

Ο ίδιος ο κ. Βερβεσός υπογραμμίζει πως «χωρίς να αποτελούν τα συγκεκριμένα οριστική λύση στο πρόβλημα είναι ένα σημαντικό βήμα που έγινε και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πάγια θέση μου ότι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν. Συνεχίζουμε για περισσότερα»!.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις