Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποινή φυλάκισης σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή φυλάκισης σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επέβαλλαν οι δικαστές του Αυτοφώρου σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα για την ανάρτηση πανό έξω από την Ισπανική πρεσβεία με συνθήματα κατά της βίας αλλά και για τα φειγ βολάν, με τα οποία κατήγγειλαν όσα έγιναν στην Καταλονία. Το δικαστήριο δεν τους έκρινε ενόχους για το αδίκημα της παράνομης […]

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επέβαλλαν οι δικαστές του Αυτοφώρου σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα για την ανάρτηση πανό έξω από την Ισπανική πρεσβεία με συνθήματα κατά της βίας αλλά και για τα φειγ βολάν, με τα οποία κατήγγειλαν όσα έγιναν στην Καταλονία.

Το δικαστήριο δεν τους έκρινε ενόχους για το αδίκημα της παράνομης βίας για το οποίο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, και καταδικάστηκαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης κατά περίσταση.

Μάλιστα όσοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα καταδικάστηκαν και σε χρηματική ποινή 400 ευρώ.

Στις απολογίες τους οι 18 υποστήριξαν ότι δεν έκαναν καμία παράνομη πράξη και εξ αυτού του λόγου η πρεσβεία της Ισπανίας δεν προχώρησε σε καμία νομική ενέργεια σε βάρος τους. Όπως είπαν η πράξη τους  ήταν μια καθαρά πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις