Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Κεραυνός” Τραμπ: Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την UNESCO
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Κεραυνός” Τραμπ: Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την UNESCO

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO, έναν από τους πιο σημαντικούς εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αιτιολογία της απόσυρσης της χώρας από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ». «Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη […]

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO, έναν από τους πιο σημαντικούς εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αιτιολογία της απόσυρσης της χώρας από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ».

«Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και αποτυπώνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κωλυσιεργία στο έργο του οργανισμού, την ανάγκη για αναδιάρθωσή του και την αντιισραηλινή προκατάληψη που κυριαρχεί σε αυτόν», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η απόφαση θα ισχύσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Η UNESCO υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή των ΗΠΑ συνιστά μια απώλεια για «την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών» και για την πολυμερή συνεργασία.

«Αφού λάβαμε την επίσημη ειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρεξ Τίλερσον, θέλω να εκφράσω την βαθιά μου λύπη για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Unesco» ανέφερε η γενική διευθύντρια Irina Bokova.

Η UNESCO δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947. Στόχος του Οργανισμού, είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών μέσω της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού.

Αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών, ενώ μέλη είναι σχεδόν όλα τα κράτη του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις