Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πιο δύσκολος “παιδικός” λεκές και τρόποι να τον εξαφανίσετε
PLUS

Ο πιο δύσκολος “παιδικός” λεκές και τρόποι να τον εξαφανίσετε

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και πολλές μανούλες θα έρθουν αντιμέτωπες με λεκέδες από μελάνι στα ρούχα του παιδιού. Από την άλλη, το στυλό και τα μαρκαδοράκια τα χρησιμοποιούμε όλοι. Πώς θα εξαφανίσετε τον λεκέ από μελάνι Μέθοδος 1- Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα Βουτήξτε μια καθαρή μπατονέτα σε οινόπνευμα και τρίψτε το λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. Βουτήξτε ένα […]

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και πολλές μανούλες θα έρθουν αντιμέτωπες με λεκέδες από μελάνι στα ρούχα του παιδιού. Από την άλλη, το στυλό και τα μαρκαδοράκια τα χρησιμοποιούμε όλοι.

Πώς θα εξαφανίσετε τον λεκέ από μελάνι

Μέθοδος 1- Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα

Βουτήξτε μια καθαρή μπατονέτα σε οινόπνευμα και τρίψτε το λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. Βουτήξτε ένα σφουγγαράκι σε κρύο νερό και τρίψτε καλά την περιοχή για να αφαιρεθεί το οινόπνευμα. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειάζεται αλλιώς πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Μέθοδος 2- Χρησιμοποιήστε λακ

Βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από το λεκέ, ψεκάστε με λακ και στη συνέχεια περάστε την περιοχή με ένα υγρό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές και πλύνετε το ρούχο κανονικά. Προσοχή: μην αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει εάν δεν έχει αφαιρεθεί ο λεκές.

Μέθοδος 3 – Χρησιμοποιήστε γάλα

Βρέξτε το λεκέ με νερό και μετά από δύο, τρία λεπτά ρίξτε στο σημείο γάλα. Περιμένετε για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό και σαπούνι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζεστό γάλα. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το λεκέ και ρίξτε το γάλα. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλύνετε και πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Μέθοδος 4- Χρησιμοποιήστε γλυκερίνη

Ζεστάνετε ελαφρώς τη γλυκερίνη και απλώστε μία μικρή ποσότητα πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αμμωνίας. Όταν αφαιρεθεί ο λεκές πλύνετε το ρούχο κανονικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις