Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / SOS από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για “ύπουλες” μεταμεσονύκτιες κλήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

SOS από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για “ύπουλες” μεταμεσονύκτιες κλήσεις

Του Πέτρου Καρσιώτη S.O.S από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, που δέχονται συνήθως  μεταμεσονύκτιες ώρες αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες κυρίως από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες! Μην καλείτε τον αριθμό που βλέπετε Μην καλείτε τον αριθμό που βλέπετε γιατί ενδέχεται οι χρεώσεις να είναι υψηλές, καθώς πίσω από αυτές τις εσκεμμένα μεταμεσονύκτιες κλήσεις κρύβονται μέλη κυκλώματος που εξαπατά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

S.O.S από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, που δέχονται συνήθως  μεταμεσονύκτιες ώρες αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες κυρίως από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες!

Μην καλείτε τον αριθμό που βλέπετε

Μην καλείτε τον αριθμό που βλέπετε γιατί ενδέχεται οι χρεώσεις να είναι υψηλές, καθώς πίσω από αυτές τις εσκεμμένα μεταμεσονύκτιες κλήσεις κρύβονται μέλη κυκλώματος που εξαπατά πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Πλήθος καταγγελιών από εξαπατημένους πολίτες

H  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού ενημερώνει ότι προειδοποιεί τους χρήστες ότι έχει δεχθεί πλήθος καταγγελιών από πολίτες που εξαπατήθηκαν και χρεώθηκαν σημειώνει:

Μεταμεσονύκτιες για ευνόητους λόγους οι κλήσεις

Πρόκειται για αναπάντητες ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM ), από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύχτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες, σημειώνει η Δίωξη.

Πού έγκειται η απάτη

Κι εδώ έγκειται ακριβώς η απάτη.

Όταν μετά από λίγες ώρες ο χρήστης διαπιστώνει την αναπάντητη καλεί ο ίδιος για να δει ποιος τον ζήτησε. Και τότε αρχίζει η χρέωση.

Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.

Μην πραγματοποιείτε εξερχόμενες κλήσεις

Η Δίωξη  συμβουλεύει  επίσης τους χρήστες, να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες, ανεπιθύμητες κλήσεις.

Διαγράψτε αμέσως τα μηνύματα

Επίσης,  να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις