Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημοσκόπηση για την αλλαγή φύλου: Τι απαντούν οι Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση για την αλλαγή φύλου: Τι απαντούν οι Έλληνες

Αντίθετη σε μεγάλο βαθμό φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία τόσο στο νόμο για την αλλαγή φύλου, όσο και στην χρονική συγκυρία κατά την οποία εισήλθε στο δημόσιο διάλογο το θέμα. Σε δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου οι πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή […]

full-list-gay-pride-2015-europe-main

Αντίθετη σε μεγάλο βαθμό φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία τόσο στο νόμο για την αλλαγή φύλου, όσο και στην χρονική συγκυρία κατά την οποία εισήλθε στο δημόσιο διάλογο το θέμα.

Σε δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου οι πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ» ενώ ένα 2,1% επέλεξε Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

1_1

Ωστόσο στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών – όπως προβλέπει το άρθρο 3 που υπερψηφίστηκε – η διαφωνία είναι συντριπτική.

Το 71,7% απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί.

2_1

Στο ερώτημα για το εάν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή επίσης σε συντριπτικό βαθμό οι ερωτηθέντες απάντησαν αρνητικά. Ενα 72,4% εξέφρασε την διαφωνία του έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε και 3,8% που επέλεξε Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

3_1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις