Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου

Το Νομοσχέδιο με τίτλο «Νομική Αναγνώριση της ταυτότητας Φύλου» αποτελείται από 7 άρθρα και εκτός των άλλων προβλέπει πως η διόρθωση φύλου δεν απαιτείται να γίνει εντός δικαστικής αίθουσας αλλά μπορεί να λάβει χώρα σε γραφείο χωρίς δημοσιότητα και ανοιχτή συνεδρίαση στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία. Επιπλέον η αίτηση διόρθωσης φύλου μπορεί να γίνει ακόμα και […]

ImageHandler

Το Νομοσχέδιο με τίτλο «Νομική Αναγνώριση της ταυτότητας Φύλου» αποτελείται από 7 άρθρα και εκτός των άλλων προβλέπει πως η διόρθωση φύλου δεν απαιτείται να γίνει εντός δικαστικής αίθουσας αλλά μπορεί να λάβει χώρα σε γραφείο χωρίς δημοσιότητα και ανοιχτή συνεδρίαση στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Επιπλέον η αίτηση διόρθωσης φύλου μπορεί να γίνει ακόμα και από την ηλικία των 15 ετών υπό τις προϋποθέσεις να είναι πράγματι η βούληση του ανηλίκου, να υπάρχει συγκατάθεση γονέων και να κατατεθεί γνωμοδότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση νομικής αλλαγής φύλου η δικαστική απόφαση θα καταχωρείται στο ληξιαρχείο με διακριτικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της μεταβολής της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως του προσώπου ενώ θα τηρείται εχεμύθεια από του υπαλλήλους όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την έκδοση των υπόλοιπων εγγράφων που θα χρειάζεται ο πολίτης.

ΕΘΝΙΚΗ

fullo1

Γεγονός είναι πως για την νομική διόρθωση φύλου δεν θα απαιτείται βεβαίωση «χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου» και γνωμάτευση ιατρού-ψυχιάτρου.

Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου αποτελεί μια προσωπική επιλογή για κάθε άνθρωπο και εξαιρείται της αποζημίωσης από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών υπό την βάση πως αυτού του είδους η επέμβαση δεν σχετίζεται με ασθένεια ή ατύχημα, τις περιπτώσεις δηλαδή εκείνες για τις οποίες αποζημιώνουν τα συμβόλαια υγείας.

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

fillo4

Εντός των όρων των συμβολαίων υγείας των εταιρειών αρκετά συχνά συναντάται μια γενική έννοια όπως «Εξαιρούνται χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες που δεν είναι ιατρικώς αναγκαίες» χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινήσεις ενώ σε άλλες εταιρείες αναγράφεται ρητά ο όρος «Εξαιρούνται οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου» ώστε να γίνεται σαφές το εν λόγω θέμα.

AXA

follios

Έπειτα από την ψήφιση του νόμου αρκετοί συνάνθρωποί μας πιθανόν θα μεταβάλλουν τα νομικά τους έγγραφα όπως ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διάφορα συμβολαιογραφικά χαρτιά, τραπεζικά έγγραφα κτλ. Συνεπώς είναι πιθανό το εν λόγω θέμα να απασχολήσει και πρόσωπα που διατηρούν ασφαλιστήρια συμβόλαια όπως ορισμένους ενήλικες, προστατευόμενα μέλη, οδηγούς ασφαλισμένων οχημάτων, ιδιοκτήτες ασφαλισμένων κατοικιών, επιχειρήσεων, σκαφών κ.α.

MINETTA

fillo11

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις