Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλέξης Τσίπρας: “Εμείς είμαστε με τις τίγρεις και όχι με τα λιοντάρια”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: “Εμείς είμαστε με τις τίγρεις και όχι με τα λιοντάρια”

«Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να πράξει το αυτονόητο απέναντι σε πολίτες που επί δεκαετίες παρέμεναν από την Πολιτεία αθέατοι. Καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό για κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  ξεκινώντας την αγόρευσή του στη Βουλή  επί του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πράξη γενναιότητας» την κατάθεση […]

tsipras

«Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να πράξει το αυτονόητο απέναντι σε πολίτες που επί δεκαετίες παρέμεναν από την Πολιτεία αθέατοι. Καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό για κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  ξεκινώντας την αγόρευσή του στη Βουλή  επί του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πράξη γενναιότητας» την κατάθεση του νομοσχεδίου  καθώς όπως πρόσθεσε «έχουμε γίνει όλοι κοινωνοί από πιέσεις από  διάφορες πλευρές όπου επιδιώκουν να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν».

«Καμία παράδοση, καμία θρησκεία, καμία αντίληψη περί οικογένειας δεν μπορεί να απαιτεί άνθρωποι να μένουν στο περιθώριο να πετιούνται στον κοινωνικό Καιάδα»  τόνισε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ηγεσία της για υποκριτική στάση.    «Υπάρχει και η επιλογή να  κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, που μαθαίνω ότι είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε,  ενώ υπενθύμισε τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη «είστε υπέρ ή  κατά; Έστω απαντήστε με ένα ναι ή με ένα όχι;» .

«Εμείς είμαστε με τις ζέβρες και όχι με τα λιοντάρια. Με αυτούς που δεν έχουν φωνή. Αυτών τα δικαιώματα έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «αμείλικτο» το ερώτημα προς τη ΝΔ για την στάση της.

«Θα στηρίξετε αυτή την τομή για την προστασία της αξίας του ανθρώπου ή μήπως θα στρίψετε διά της τροπολογίας και της κατάθεσης άλλων νόμων;» διερωτήθηκε. Ο κ. Τσίπρας συνέχισε, διατυπώνοντας αιχμές για το εσωτερικό της ΝΔ:

«Υπό την πίεση και της ισχυρής σας ακροδεξιάς σας πτέρυγας  θα μας εξηγήσετε πού εξαντλείται το φιλελεύθερο της ιδεολογίας σας;  Δεν μπορείτε να είστε φιλελεύθεροι μόνο στην αγορά αλλά όταν πρέπει να συγκρουστείτε με φοβικές αντιλήψεις να υποχωρείτε» επισήμανε, ενώ υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 12 Ιουλίου με τους διεμφυλικούς και όπως υποστήριξε, τους διαβεβαίωσε ότι  θα στηρίξει το νομοσχέδιο. «Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε άποψη;

Μήπως δεν τον άφησε ο κ. Γεωργιάδης ή και εσείς  κ. Βορίδη;» ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος και στον συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ, ενώ ισχυρίσθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης «για να χρυσώσει το χάπι αντικατέστησε τον κ. Γεωργιάδη από το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

«Για εμάς το θέμα δεν είναι η ανοχή, το θέμα είναι η ελευθερία. Η Πολιτεία δε νομοθετεί βάσει της ανοχής αλλά βάσει της ισονομίας»  υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις