Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Υποψηφιότητα- έκπληξη για την προεδρία του ΔΣΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Υποψηφιότητα- έκπληξη για την προεδρία του ΔΣΑ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο δικηγόρος και ιδρυτής της τράπεζας νομικών πληροφοριών inlaw.gr Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου. Στην ανακοίνωσή του τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου με άλλο πρόσωπο, που θα βρίσκεται δίπλα στον μαχόμενο δικηγόρο και στις ανάγκες του, τώρα που, […]

themistoklis-xatziioannou-dsa

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο δικηγόρος και ιδρυτής της τράπεζας νομικών πληροφοριών inlaw.gr Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου με άλλο πρόσωπο, που θα βρίσκεται δίπλα στον μαχόμενο δικηγόρο και στις ανάγκες του, τώρα που, όπως σημειώνει, ο δικηγόρος απαξιώνεται, στοχοποιείται και το προσωπικό αδιέξοδο του καθενός κυριαρχεί στις καθημερινές συζητήσεις.

«Απευθύνομαι σε σένα που δεν είσαι συνδικαλιστικός στρατιώτης, απευθύνομαι σε σένα που μάχεσαι στην καθημερινή δικηγορία. απευθύνομαι σε σένα που θέλεις να μετατρέψεις την παθητικότητα ή την οργή σου σε δημιουργική δύναμη, απευθύνομαι σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, τη σιωπηλή πλειοψηφία των δικηγόρων που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σπάσει τα δεσμά του επαγγελματικού συνδικαλισμού και να οδηγηθεί σε νέους δρόμους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση υποψηφιότητάς του ο κ. Χατζηιωάννου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου:

«Στους παλαιότερους δεν χρειάζεται να συστηθώ. Γνωριζόμαστε. Οι νεότερες γενιές με έμαθαν από την Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών inlaw.gr, που δημιούργησα και συντηρώ, η οποία επί 11 έτη βοηθάει καθημερινά εκατοντάδες νέους δικηγόρους να λύσουν νομικά προβλήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμουν κοντά στα προβλήματα των δικηγόρων, θέτοντας της υπηρεσίες μου στη διάθεση κάθε Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάθε φορά που μου ζητήθηκε, από τη θητεία μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ως μέλος της συντακτικής επιτροπής του Νομικού Βήματος.

Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το κοινό μας σπίτι γκρεμίζεται. Ο δικηγόρος απαξιώνεται, στοχοποιείται και έχει μετατραπεί σε εισπράκτορα φόρων… Το προσωπικό αδιέξοδο του καθενός κυριαρχεί στις καθημερινές μας συζητήσεις. Το εύκολο είναι να είσαι θεατής, κριτής και τιμητής. Υπάρχει, όμως και ο άλλος δρόμος… Να βγεις μπροστά και να προσπαθήσεις να ανατρέψεις νοοτροπίες, ευκολίες και βολέματα.

Ποιος θα σου λύσει τα προβλήματα; Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν σωρεύσει αδιέξοδα; Επαγγελματίες συνδικαλιστές των 1.000 like και της λειψής δικηγορίας;

Το έργο έχει ονοματεπώνυμο: «Χτίζοντας καριέρες στην πλάτη των δικηγόρων».

Ως εδώ.

Έχοντας δημιουργήσει μια σύγχρονη βάση νομικών πληροφοριών και 6 ηλεκτρονικά νομικά περιοδικά, γνωρίζοντας τα προβλήματα ως μάχιμος δικηγόρος, παρακολουθώντας από κοντά τα προβλήματα στον Δ.Σ.Α., αλλά και από την εμπειρία μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχω τη γνώση, τη δύναμη και την ενέργεια να δημιουργήσουμε μαζί έναν Δικηγορικό Σύλλογο με άλλο πρόσωπο, που θα βρίσκεται δίπλα στο μαχόμενο δικηγόρο.

Στις εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017 θα θέσω υποψηφιότητα ως υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, χωρίς υπόγειες συμφωνίες, δεσμεύσεις και συναλλαγές.

Απευθύνομαι σε σένα που δεν είσαι συνδικαλιστικός στρατιώτης. Απευθύνομαι σε σένα που μάχεσαι στην καθημερινή δικηγορία. Απευθύνομαι σε σένα που θέλεις να μετατρέψεις την παθητικότητα ή την οργή σου σε δημιουργική δύναμη. Απευθύνομαι σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, τη σιωπηλή πλειοψηφία των δικηγόρων που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σπάσει τα δεσμά του επαγγελματικού συνδικαλισμού και να οδηγηθεί σε νέους δρόμους.
Πάμε μαζί να μετατρέψουμε την παθητικότητα σε δημιουργική δύναμη. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία. Ας το εκφράσουμε μαζικά και δυναμικά.

Σε καλώ να μου δώσεις δύναμη με την ψήφο σου ως ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΔΣΑ στην κοινή μας μάχη. Σε καλώ να μην λείψεις και να συμμετάσχεις ενεργά στη διαδικασία εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κυρίως εσύ που σκέφτεσαι να απόσχεις. Τώρα έχεις επιλογή. Σε καλώ να γίνεις φορέας της μεγάλης αλλαγής. Από στόμα σε στόμα. Από μήνυμα σε μήνυμα. Από κάλπη σε κάλπη. Μέχρι την τελική ανατροπή.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου
Υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις