Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επιβάρυνση για τους καταναλωτές της ΔΕΗ, από την αύξηση των τιμολογίων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβάρυνση για τους καταναλωτές της ΔΕΗ, από την αύξηση των τιμολογίων

Περιορισμένη θα είναι η επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την ανάκτηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας παλαιότερων ετών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι επιστροφή των ΥΚΩ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για την οποία υπάρχει διαφορετική εκτίμηση της ΔΕΗ (700 εκατ. ευρώ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (360 […]

104032

Περιορισμένη θα είναι η επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την ανάκτηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας παλαιότερων ετών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι επιστροφή των ΥΚΩ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για την οποία υπάρχει διαφορετική εκτίμηση της ΔΕΗ (700 εκατ. ευρώ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (360 εκατ. ευρώ).

Ό,τι τελικά αποφασίσει ο Υπουργός με βάση και τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ αλλά με βάση και τα στοιχεία που έχουμε δώσει εμείς, η επιβάρυνση, το πολύ να είναι 100 εκατομμύρια το χρόνο, σημαίνει περίπου 12 με 13 ευρώ για τον κάθε καταναλωτή το χρόνο, εκτίμησε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κλίμακες χρεώσεων των ΥΚΩ που θα πρέπει να εξομαλυνθούν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις