Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Χρυσόγονος: «Πάμε αυτόνομοι!»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Χρυσόγονος: «Πάμε αυτόνομοι!»

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει με νόημα: «Συγκροτούμε μία αυτόνομη πολιτική κίνηση με κρίσιμο στοιχείο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι εντελώς νέο από άποψη οργάνωσης, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση και είναι ενδεικτικό πως την απόφαση αποχώρησης της σοσιαλιστικής τάσης την πήραμε με αυτό τον τρόπο. Θα δούμε κατά πόσο θα […]

368_as_neo2

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει με νόημα: «Συγκροτούμε μία αυτόνομη πολιτική κίνηση με κρίσιμο στοιχείο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι εντελώς νέο από άποψη οργάνωσης, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση και είναι ενδεικτικό πως την απόφαση αποχώρησης της σοσιαλιστικής τάσης την πήραμε με αυτό τον τρόπο. Θα δούμε κατά πόσο θα υπάρξει μαζική ανταπόκριση. Θα υπάρξουν διαδικασίες συνδιάσκεψης των μελών μέσα από την οποία θα προκύψει μία πολιτική πλατφόρμα οριοθετημένη αφενός απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό και από την άλλη απέναντι στη δικτατορία του προλεταριάτου.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη χώρα. Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση. Είναι τραγικό πως μετά από 9 χρόνια βαθιάς ύφεσης φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη ασθενικότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι το οποίο σημαίνει πως εξακολουθούμε να χάνουμε έδαφος. Στις 25 Σεπτέμβρη συναντηθήκαμε με τον κ. Ρήγα, όπου φάνηκε πως η ηγεσία του κόμματος δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας για άνοιγμα στην κοινωνία και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Η ηγεσία επιμένει στο σημερινό μοντέλο ή έχει σκέψεις για μοντέλα που κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κατά τη δική τους ερμηνεία, δεν πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες τάσεις, αλλά ρεύματα ιδεών. Ακραίος δεν έχω υπάρξει στη ζωή ποτέ και για τίποτα. Το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε παρελθοντολογία, αλλά να κοιτάξουμε με σοβαρότητα την επόμενη ημέρα. Δεν έχουμε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και δεν το επιχειρήσαμε επίσης, καθώς ο Γραμματέας του Κόμματος μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος. Η τελευταία συνάντηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έχει γίνει τον Μάρτιο του 2015 και δεν καλούμασταν και στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. ποτέ».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις