Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Kyle Bass: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία και η Ελλάδα θα δει σπουδαία πράγματα”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kyle Bass: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία και η Ελλάδα θα δει σπουδαία πράγματα”

Είναι ο άνθρωπος που είχε πρώτος από όλους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική καταστροφή που θα έρθει στην Ελλάδα. O επενδυτής που προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε το 2012. Τώρα, ευχόμαστε να «πέσει μέσα», καθώς προβλέπει πως αυτή η κατάσταση που έφτασε στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες, θα είναι παρελθόν σύντομα. Ο […]

J. Kyle Bass, managing member with Hayman Advisors LP, speaks during the Value Investing Congress in New York, U.S., on Wednesday, Oct. 13, 2010. Top money managers offer attendees proven approaches to navigate the current investment market during the two-day conference. Photographer: Jonathan Fickies/Bloomberg via Getty Images

Είναι ο άνθρωπος που είχε πρώτος από όλους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική καταστροφή που θα έρθει στην Ελλάδα.

O επενδυτής που προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε το 2012.

Τώρα, ευχόμαστε να «πέσει μέσα», καθώς προβλέπει πως αυτή η κατάσταση που έφτασε στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες, θα είναι παρελθόν σύντομα.

Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge fund μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει μία δραματική πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προκηρυχθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους, και θα ωθήσουν σε ράλι τα assets της χώρας.

«Mέσα στους επόμενους 18 μήνες θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα. Mε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα γίνουν σπουδαία πράγματα στη χώρα».

Ο Bass είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας, σύμφωνα βέβαια με τα λεγόμενα του.

Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν το γύρισμα της αγοράς στα επόμενα χρόνια».

Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Bass, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%-30% μέσα σε μια εβδομάδα, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

«Έχουμε μία ενδιαφέρουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία σε μία πιο ανεξάρτητη οικονομικά διακυβέρνηση μέσα στους επόμενους 18 μήνες», τόνισε.

Η κυβέρνηση που περιμένει, σύμφωνα με τον Bass, θα είναι πιο προσηλωμένη στα οικονομικά και στην επιχειρηματικότητα. Ο ίδιος μάλιστα παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με την Αργεντινή όταν η Cristina Fernandez de Kirchner παρέδωσε την εξουσία σε μία πιο φιλική στις επενδύσεις κυβέρνηση.

Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι o εκ των δανειστών «βασανίζει τη χώρα σε μια λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του».

Το ΔΝΤ ζήτησε αυστηρή αναθεώρηση των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, τον προσεχή Αύγουστο. Ανεξάρτητα με την καθημερινότητα των Ελλήνων και το γεγονός πως η χώρα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, η αρχίζει τελικά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, λέει ο Bass.

«Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία» είπε. Η χώρα θα έχει κάποιες «αρχικές ιδιωτικοποιήσεις» κατά τα επόμενα δύο χρόνια, συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις