“Έσπασε” το παράνομο ζευγάρι- Τον δολοφόνησαν για να του αρπάξουν την περιουσία

ΕΛΛΑΔΑ

“Έσπασε” το παράνομο ζευγάρι- Τον δολοφόνησαν για να του αρπάξουν την περιουσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Λύση δόθηκε στο μυστήριο της άγριας δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία της Κρήτης, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ με τέσσερις σφαίρες. Δράστης της δολοφονίας, είναι ένας 37χρονος Βούλγαρος, ο οποίος του είχε στήσει ενέδρα, «γαζώνοντας» το αυτοκίνητο του γιατρού ανήμερα των γενεθλίων του. Μια σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλες τρεις στην πλάτη. Στην […]

08.10.2017 | 11:04

 

Λύση δόθηκε στο μυστήριο της άγριας δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία της Κρήτης, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ με τέσσερις σφαίρες.

Δράστης της δολοφονίας, είναι ένας 37χρονος Βούλγαρος, ο οποίος του είχε στήσει ενέδρα, «γαζώνοντας» το αυτοκίνητο του γιατρού ανήμερα των γενεθλίων του. Μια σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλες τρεις στην πλάτη.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η 38χρονη σύζυγος του γιατρού, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, με την οποία ο καρδιολόγος είχε αποκτήσει ένα παιδάκι τριών ετών.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας και συνελήφθη, καθώς βρέθηκαν τα αποτυπώματα του στο όπλο.

Το ζευγάρι «έσπασε» μετά από την πολύωρη ανάκρισή του, αποκαλύπτοντας πως ο παράφορος έρωτάς τους ήταν εκείνος που τους οδήγησε ώστε ο Βούλγαρος εραστής να σκοτώσει τον σύζυγο της ερωμένης του.

Ο δράστης, αστυνομικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, χωρισμένος με ένα παιδί, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του 62χρονου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η 38χρονη συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Μετά από έρευνες σε αγροτική περιοχή κοντά στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και  φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η κατάθεση ενός 73χρονου κυνηγού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φονικού, αποτέλεσε σημείο-κλειδί για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας:

«Ηταν περίπου 8.30 με 8:40 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας. Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές» είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ του έπεσε στην άκρη του δρόμου.

«Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα “φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο”. Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

Το θύμα

Το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου γιατρού ήταν ερωτικό, καθώς και ότι του είχε στηθεί ενέδρα-θανάτου. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο 62χρονος πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και ήξεραν από πριν ότι θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.

Το θύμα ήταν πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού, από τον πρώτο του γάμο.

 

 

Exit mobile version