Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια για πρόκριση στα μπαράζ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια για πρόκριση στα μπαράζ

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ως την ώρα, τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς τα θέλαμε. Οι Βέλγοι έκαναν τη δική τους δουλειά, κερδίζοντας τη Βοσνία, εμείς κάναμε τη δική μας παίρνοντας το τρίποντο από την Κύπρο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα καταφέρουμε να μπούμε στα μπαράζ, ακόμα και εάν τερματίσουμε στη δεύτερη θέση, […]

μητρογλου

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ως την ώρα, τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς τα θέλαμε.

Οι Βέλγοι έκαναν τη δική τους δουλειά, κερδίζοντας τη Βοσνία, εμείς κάναμε τη δική μας παίρνοντας το τρίποντο από την Κύπρο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα καταφέρουμε να μπούμε στα μπαράζ, ακόμα και εάν τερματίσουμε στη δεύτερη θέση, κι αυτό γιατί στους διπλούς αγώνες που θα οδηγήσουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, θα προκριθούν οι 8 καλύτεροι δεύτεροι, ενώ εκτός θα μείνει ο χειρότερος δεύτερος.

Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα επικρατήσει του Γιβραλτάρ, τότε θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Αφού αφαιρεθούν οι 6 από τα ματς με την ουραγό ομάδα του 8ου γκρουπ θα φτάσει στους 13 στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων. Αυτό που θα περιμένει μετά είναι τα ακόλουθα σενάρια:

1. Να μη νικήσει η Σκωτία μέσα στην Σλοβενία. Οι Σκωτσέζοι παίζουν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο μιας και έχουν ελπίδες, σε περίπτωση που δεν νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα.

2. Να μην υπάρξει νικητής στο ματς, Ουαλία-Ιρλανδία. Αν δε γίνει αυτό, η Ελλάδα θέλει νίκη των φιλοξενούμενων. Σε μια τέτοια περίπτωση κι εφόσον δεν ευοδωθεί κάποιο από τα άλλα σενάρια η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

3. Να μην υπάρξει νικητής στο ντέρμπι Ουκρανία-Κροατία. Και οι δύο ομάδες με ισόπαλο αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός Μουντιάλ, οπότε θεωρητικά αυτό είναι το λιγότερο δυνατό σενάριο (ισοπαλία). Η Κροατία γιατί θα γίνει εκείνη η χειρότερη δεύτερη των ομίλων, η Ουκρανία διότι θα μείνει τρίτη στον όμιλό της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις