Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συγγνώμη για την αστυνομική βία ζητά εκπρόσωπος της Μαδρίτης
ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη για την αστυνομική βία ζητά εκπρόσωπος της Μαδρίτης

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν εξαιτίας της βίαιης καταστολής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, η Ισπανία αποφάσιζε να ζητήσει «συγγνώμη» για τις σκηνές-σοκ που έκαναν το γύρο του κόσμου. Η «συγγνώμη», ήρθε από τα χείλη του εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης: «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου, ζητάω […]

ap-17274330459580-1507291286

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν εξαιτίας της βίαιης καταστολής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, η Ισπανία αποφάσιζε να ζητήσει «συγγνώμη» για τις σκηνές-σοκ που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Η «συγγνώμη», ήρθε από τα χείλη του εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης:

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου, ζητάω συγγνώμη, εξ ονόματος των αστυνομικών που επενέβησαν»,δήλωσε στην τηλεόραση ο Ενρίκ Μίγιο.

O Κάρλες Πουτζντεμόν, ανέβαλε την ομιλία του στο τοπικό κοινοβούλιο:

Αρχικά η ομιλία είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, και κατά τη διάρκειά της επρόκειτο να πάρει θέση απέναντι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία:

«Ο πρόεδρος  Πουτζντεμόν  ζητά να παρέμβει την Τρίτη ενώπιον του κοινοβουλίου για να πάρει θέση ως προς τη σημερινή πολιτική κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απαγόρευσε τη σύγκληση της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου.

ap-17276323740397-1507291296

Δεν είναι σαφές πάντως εάν η ολομέλεια του καταλανικού κοινοβουλίου θα συνέλθει τελικά τη Δευτέρα για να προχωρήσει στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της ισπανικής περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος επέμεινε ότι το τοπικό κοινοβούλιο θα αψηφήσει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας που απαγορεύει τη σύγκληση του σώματος. Οι αυτονομιστές αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο μίας πράξης κήρυξης ανεξαρτησίας μονομερώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις