Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την αλλαγή φύλου
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την αλλαγή φύλου

Σήμερα, Παρασκευή, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να δεχτεί την ευθύνη της «πριν τον Θεό, τα θύματα και την κοινή γνώμη» όσον αφορά στα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει σε αυτή. «Όπως όλοι ξέρουμε, τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία αναγνωρίζει τις αποτυχίες της στο να προσφέρει προστασία στα παιδιά. Πολύ σοβαρά περιστατικά ήρθαν στο φως, για […]

AP_17103294755518

Σήμερα, Παρασκευή, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να δεχτεί την ευθύνη της «πριν τον Θεό, τα θύματα και την κοινή γνώμη» όσον αφορά στα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει σε αυτή.

«Όπως όλοι ξέρουμε, τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία αναγνωρίζει τις αποτυχίες της στο να προσφέρει προστασία στα παιδιά. Πολύ σοβαρά περιστατικά ήρθαν στο φως, για τα οποία πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν τον Θεό, πριν τα θύματα και πριν την κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, δυο περίπου μήνες αφού το State Department των ΗΠΑ κατηγόρησε κληρικούς ότι έχουν παραβεί νόμους περί παιδικής πορνογραφίας.

Παρόντες στην ομιλία του ήταν και εκπρόσωποι μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως Facebook και Microsoft. Ο Πάπας, απευθυνόμενος στις εταιρείες αυτές, ζήτησε να «χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα κέρδη τους» για να προστατέψουν τα παιδιά από τη σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο.

Την Πέμπτη, σε σχόλια του για την αλλαγή φύλου και για το αν και κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να επιλέγουν το φύλο τους, ο Φραγκίσκος διατήρησε τη σκληρή γραμμή της Εκκλησίας κατά της θεωρίας των φύλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις