Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτό το tip λίγο πριν σερβίρετε την μακαρονάδα, θα την απογειώσει
PLUS

Αυτό το tip λίγο πριν σερβίρετε την μακαρονάδα, θα την απογειώσει

Τα μακαρόνια είναι θησαυρός για τον ουρανίσκο, αλλά και το στομάχι μας. Από τα πιο νόστιμα φαγητά, που ωστόσο είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ και με λίγη φαντασία μπορεί να αποτελέσουν γεύμα- κόλαση. Για να τα απολαύσετε λοιπόν, τα βράζουμε, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά και αφηνόμαστε… Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 […]

spaghetti-carbonara-l-8b1e8bbb-8e49-4195-a4c2-39b3ea2fb974-0-1400x919

Τα μακαρόνια είναι θησαυρός για τον ουρανίσκο, αλλά και το στομάχι μας. Από τα πιο νόστιμα φαγητά, που ωστόσο είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ και με λίγη φαντασία μπορεί να αποτελέσουν γεύμα- κόλαση.

Για να τα απολαύσετε λοιπόν, τα βράζουμε, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά και αφηνόμαστε…

Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 λεπτά, τα ρίχναμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο είχαμε τοποθετήσει στο νεροχύτη και στράγγιζαν τα νερά.

Κι όμως, υπάρχει πολύ πιο γρήγορος τρόπος!

Μια κοπέλα ανέβασε στο Twitter κάποιες φωτογραφίες που αλλάζουν τα δεδομένα στο σούρωμα και έγινε viral. Η διαφορά είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό.

Με αυτό τον τρόπο το βραστό νερό δεν πετάγεται παντού και επιπλέον τα ζυμαρικά μένουν μέσα στην κατσαρόλα για να υποδεχτούν τα υπόλοιπα συστατικά που θα τα μετατρέψουν σε μακαρονάδα, με αποτέλεσμα και πολύ καλύτερη γεύση.

Το tweet της Daibella έχει πάρει περισσότερα από 34.000 retweets.

Για να το κάνετε αυτό, το σουρωτήρι σας πρέπει να έχει λίγο μικρότερη διάμετρο από αυτή της κατσαρόλας ώστε να χωράει μέσα σε αυτή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις