Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Η “παραμορφωμένη” Δέσποινα Βανδή, παράδειγμα προς αποφυγήν (pics)
LIFESTYLE

Η “παραμορφωμένη” Δέσποινα Βανδή, παράδειγμα προς αποφυγήν (pics)

Τέλος στο Photoshop ψηφίζει το Παρίσι και έτσι η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που αναμένεται να περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εικόνες που έχουν υποστεί Photoshop πρέπει να έχουν ειδική επισήμανση. Αυτός, μάλιστα, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στις επαγγελματικές φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν δεχθεί επεξεργασία, προκειμένου τα σώματα να […]

βανδη

Τέλος στο Photoshop ψηφίζει το Παρίσι και έτσι η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που αναμένεται να περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εικόνες που έχουν υποστεί Photoshop πρέπει να έχουν ειδική επισήμανση.

Αυτός, μάλιστα, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στις επαγγελματικές φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν δεχθεί επεξεργασία, προκειμένου τα σώματα να γίνουν πιο αδύνατα από τα κανονικά.

Αν δεν αναγράφεται «ρετουσαρισμένη φωτογραφία», τα πρόστιμα θα φτάνουν μέχρι 37,500 ευρώ ή 30% κράτηση από τις διαφημίσεις.

Ως παράδειγμα photoshop έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή από την φωτογράφησή της στο Nitro, τον Δεκέμβριο του 2007.

Τότε, και εξαιτίας της αρετουσάριστης φωτογραφίας που είχε διαρρεύσει λίγες μέρες μετά το εξώφυλλο, όλοι είχαν σχολιάσει αρνητικά την παραμόρφωση, όχι τόσο του σώματος αλλά και του προσώπου.

php

Για τον νόμο μίλησε ακόμη και η πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine, λέγοντας πως όλα αυτό είναι κάτι μακρινό από την πραγματικότητα: «Το να εκθέτουμε τα νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα οδηγεί στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και ειδικά στο σημείο που συνδέεται με τη συμπεριφορά».
phot6_0

phot2_1 pho1_1
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις