Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Όλα έτοιμα για τη λοταρία αποδείξεων: Τι ισχύει για το έπαθλο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Όλα έτοιμα για τη λοταρία αποδείξεων: Τι ισχύει για το έπαθλο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η λοταρία των αποδείξεων, μέτρο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, ως τώρα δεν ήταν γνωστό αν τα «δώρα» των καταναλωτών που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, θα έχει το δικαίωμα ή όχι να τα αγγίζει η εφορία. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ που θα κερδίζουν οι […]

1472062112302

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η λοταρία των αποδείξεων, μέτρο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, ως τώρα δεν ήταν γνωστό αν τα «δώρα» των καταναλωτών που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, θα έχει το δικαίωμα ή όχι να τα αγγίζει η εφορία.

Το έπαθλο των 1.000 ευρώ που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι από τις λοταρίες αποδείξεων θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην εξαίρεση των χρηματικών επάθλων που απονέμονται με το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 70 του ν. 4446/2016, από κατάσχεση, παρακράτηση ή συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός της τροποποίησης αυτής είναι η ενιαία αντιμετώπιση των ποσών αυτών από πλευράς του Δημοσίου, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων και η φορολογική συμμόρφωση».

Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος, θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών.

Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό. Κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί. Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις