Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με ένα κλικ, μπορείς πλέον να καταγγείλεις τη διαφθορά
ΕΛΛΑΔΑ

Με ένα κλικ, μπορείς πλέον να καταγγείλεις τη διαφθορά

Με ένα κλικ, ακόμα και από το κινητό σου, μπορείς πλέον να καταγγείλεις ανώνυμα τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο, αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κατά της Διαφθοράς και να επιλέξεις την εφαρμογή «Καταγγελίες». Ο πολίτης μπορεί να αναφερθεί σε δημοσίους υπαλλήλους για διαφθορά ή δωροδοκία, αλλά και για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, […]

Corrupt

Με ένα κλικ, ακόμα και από το κινητό σου, μπορείς πλέον να καταγγείλεις ανώνυμα τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο, αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κατά της Διαφθοράς και να επιλέξεις την εφαρμογή «Καταγγελίες».

Ο πολίτης μπορεί να αναφερθεί σε δημοσίους υπαλλήλους για διαφθορά ή δωροδοκία, αλλά και για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως απιστία, απάτη κλπ

Η νέα πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας ήδη τέθηκε σε λειτουργία για το κοινό. Ο πολίτης απλά πρέπει να επιλέξει το συγκεκριμένο αδίκημα από την λίστα που ήδη υπάρχει, να γράψει το όνομα του επίορκου υπαλλήλου και δυο λόγια με την περίληψη της υπόθεσης. Αν θέλει μπορεί ακόμα να επισυνάψει αρχεία η και να αναφέρει ονόματα μαρτύρων. Μετά, αναλαμβάνει ο εισαγγελέας.

Η λειτουργία της εφαρμογής κρίθηκε απαραίτητη, καθώς έρευνα της γενικής γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς κατέδειξε ότι 2 στους 3 πολίτες, εάν και ήθελαν να μιλήσουν για ένα κρούσμα διαφθοράς που αντιμετώπισαν, δεν γνώριζαν πού να το καταγγείλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζονται και μαθήματα κατά της διαφθοράς στα ελληνικά σχολεία, ενώ ξεκίνησε καμπάνια με τίτλο «Παίζω τίμια», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις