Βρήκαν την ομάδα των απαγωγέων Λεμπιδάκη, αλλά ψάχνουν και τον… σύμβουλο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βρήκαν την ομάδα των απαγωγέων Λεμπιδάκη, αλλά ψάχνουν και τον… σύμβουλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Βρήκαν, πιστεύουν οι αστυνομικοί, τους βασικούς της ομάδας των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ψάχνουν κι άλλους με διάφορους ρόλους, αλλά και τον… σύμβουλο, που φαίνεται να έδωσε οδηγίες για το στήσιμο της απαγωγής, τις συνθήκες ομηρίας και τους τρόπους  επικοινωνίας με την οικογένεια. Η αναζήτηση του… συμβούλου, έξω από την ομάδα […]

05.10.2017 | 08:50

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρήκαν, πιστεύουν οι αστυνομικοί, τους βασικούς της ομάδας των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ψάχνουν κι άλλους με διάφορους ρόλους, αλλά και τον… σύμβουλο, που φαίνεται να έδωσε οδηγίες για το στήσιμο της απαγωγής, τις συνθήκες ομηρίας και τους τρόπους  επικοινωνίας με την οικογένεια.

Η αναζήτηση του… συμβούλου, έξω από την ομάδα των επτά συλληφθέντων-η όγδοη είναι η 16χρονη κόρη του ενός- κατέστη αναγκαία από τα στοιχεία της οργάνωσης της απαγωγής, της προετοιμασίας, των τρόπων επικοινωνίας με την οικογένεια του επιχειρηματία (sms-βίντεο- επιστολές), των μέτρων αποφυγής ιχνών και των μέτρων μετακίνησης του ομήρου από κρυσφήγετο σε κρυσφήγετο.

Το προφίλ των συλληφθέντων δεν πείθει για τόσες εξειδικευμένες γνώσεις

Όλα αυτά γιατί το προφίλ των συλληφθέντων, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους εργασιακούς τομείς, δεν έπεισε κάποιους ότι επέτρεπε τέτοια γνώση κανόνων για εξάμηνη απαγωγή και συγχρόνως, αποφυγή λαθών  προηγούμενων απαγωγών.

Δεν πίστευαν ότι οι δράστες θα κρύβονταν πίσω από τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου

Όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες μετά το απόγευμα της 30ης Μαρτίου όταν μετά από αρκετές «πρόβες», η ομάδα των απαγωγέων άρπαξε στα Καλέσα του Ηρακλείου τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεν πίστευαν ότι θα έπεφταν πάνω σε σημαντικά στελέχη του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ)!

ΚΙ όμως. Εν αγνοία των υπολοίπων μετεχόντων, ο γενικός γραμματέας και ο αντιπρόεδρος είναι μεταξύ των συλληφθέντων βασικών στελεχών κατά την Αστυνομία στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία που κράτησε έξι μήνες.

Ο ένας του Συλλόγου μύησε τον άλλον στην ομάδα των απαγωγέων

Ο πρώτος, που είναι και πατέρας της 16χρονης που ενεπλάκη, εν αγνοία της όπως είπε, στο ρόλο του <<ταχυδρόμου>> επιστολής του επιχειρηματία στην οικογένειά του, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι στην οργάνωση τον έβαλε ο δεύτερος, ξυλουργός στο επάγγελμα, με τον οποίο αγωνίζονταν «να ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς».

Χρωστάω 1,5 εκ. ευρώ στις τράπεζες

Ως αιτία της εμπλοκής του, ο πρώτος επικαλέστηκε την κακή οικονομική του κατάσταση και το ότι «χρωστάω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό 1,5 εκατομμύριο ευρώ από δάνεια που έχω πάρει από τράπεζες». (σ.σ  και  για μεγάλο σπίτι που έκτισε στο Ρέθυμνο).

Ο ίδιος είπε ότι τον πλησίασε τον Αύγουστο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, που είχε επαφή με κάποιους εκ των απαγωγέων και του πρότεινε να είναι αυτός που θα έστελνε με καρτοκινητά τα μηνύματα στην οικογένεια του απαχθέντος, τάζοντάς του 100.000 ευρώ από τα λύτρα.

Τυφλώθηκα από αυτά που μου έταξαν και έκανα τον φρουρό

Ένας άλλος, 23χρονος από περιοχή των Σφακίων που συνελήφθη, είπε ότι «τυφλώθηκα από τα χρήματα που μου έταζαν και δέχθηκα να πηγαίνω και να κάνω το φρουρό του «κυρίου Μιχάλη».

Από όσους μίλησαν, επεφύλαξαν για τον εαυτό του περιφερειακό ρόλο και ουδείς δέχεται ότι ήταν στην φάση της αρπαγής.

Τι θορύβησε τους κακοποιούς στα τέλη Ιουλίου

Ο λόγος που η αρχική ομάδα των απαγωγέων- κατηγορούνται ακόμη ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στριπ σόου, ένας ιδιοκτήτης μάντρας μεταχειρισμένων κλπ-  που αναγκάστηκε να βάλει «νέο αίμα» στην ομάδα, ήταν ένα περιστατικό στα τέλη Ιουλίου που θορύβησε τους βασικούς «παίκτες».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που αρνείται τη συμμετοχή του, ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. που  είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς, ενώ κινείτο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου κοντά στην παραλία της Χαρακιανής.

Το συμβάν είχε συσχετιστεί με την απαγωγή καθώς στη θέα του μπλόκου οι επιβάτες του αυτοκινήτου είχαν πετάξει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα κινητά έδωσαν σημαντικά στοιχεία

Τα εντόπισαν αργότερα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και από την ανάλυση κλήσεων και επαφών συγκέντρωσαν σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και το κρησφύγετο των απαγωγέων, αφού το κινητό είχε χρησιμοποιηθεί σε αποστολή μηνύματος προς την οικογένεια!

Στο «μπλόκο της Χαρακιανής», που άνοιξε το δρόμο στην Αστυνομία να φθάσει στους απαγωγείς,  ήταν δύο ακόμα από τους  συλληφθέντες.

Ο 60χρονος μεσίτης, όπως και ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα ανταλλακτικά, όπου βρέθηκε αλυσοδεμένος ο Λεμπιδάκης, πιθανολογείται ότι ενεπλάκησαν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση.

 

Exit mobile version