Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψυχραιμία στη ΝΔ παρά τα γκάλοπ της αυτοδυναμίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχραιμία στη ΝΔ παρά τα γκάλοπ της αυτοδυναμίας

Το «σκηνικό αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ που προέρχεται από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Metron Analysis, προκαλεί ετοιμότητα στη ΝΔ! Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ φτάνει το 36,7% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του […]

367_as_politiki_5

Το «σκηνικό αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ που προέρχεται από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Metron Analysis, προκαλεί ετοιμότητα στη ΝΔ! Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ φτάνει το 36,7% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων. Αν έχουμε αυτό το αποτέλεσμα η ΝΔ θα έχει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής. Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν στάση αναμονής. Όλα δείχνουν ότι η απογοήτευση των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην καταστροφή του Σαρωνικού είναι τεράστια. Αναλυτικά, στην έρευνα της Metron Analysis η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά είναι μεγαλύτερη, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 36,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%.

Στην πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%. Στην παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ (40% με μικρή διαφορά, 28% με μεγάλη διαφορά) και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (1% με μεγάλη διαφορά, 16% με μικρή). Στον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 43% απαντά «Κανένας». Ακόμη, το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις