Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πρωτοστάτης στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών ο φερόμενος ως αρχηγός των απαγωγέων
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοστάτης στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών ο φερόμενος ως αρχηγός των απαγωγέων

Του Πέτρου Καρσιώτη Πρωτοστάτης στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με δημόσιες δηλώσεις περί «κοινωνικού δικαίου», με σύλληψη σε βάρος του για εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας των απαγωγέων από την Αστυνομία! Άλλοι από τους συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί για σωματεμπορία, βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα, άλλοι δεν […]

lebidakis_6

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρωτοστάτης στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με δημόσιες δηλώσεις περί «κοινωνικού δικαίου», με σύλληψη σε βάρος του για εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας των απαγωγέων από την Αστυνομία!

Άλλοι από τους συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί για σωματεμπορία, βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα, άλλοι δεν έχουν ποινικό παρελθόν.

Κάποιοι ομολόγησαν τη συμμετοχή τους δίνοντας στον εαυτό τους «περιφερειακό ρόλο» κι άλλοι αρνήθηκαν να απολογηθούν στην πρώτη φάση της προανάκρισης λέγοντας ότι θα το κάνουν στην πορεία της δικαστικής εξέλιξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, κι άλλα δύο άτομα μεταξύ των συλληφθέντων έδιναν το παρών σε παρόμοιες εκδηλώσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας και φέρνει στο φως τοbloko. gr το προφίλ των συλληφθέντων έχει ως εξής:

  1. Αρχηγός: Στ… Εμ… 45 χρόνων: ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών. Πρωτοστάτησε σε επεισοδιακή ακύρωση στο Ρέθυμνο και έκανε δηλώσεις περί κοινωνιστικού δικαίου.

Συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου για εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη ημέρα. Έχει κατηγορηθεί για αντίσταση κατά της αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών σε δικαστικό επιμελητή και άλλες τρεις φορές για παρεμπόδιση πλειστηριασμών.

  1. Υπαρχηγός: Π… Μ… 44 χρόνων: ιδιοκτήτης στριπ σόου. Έχει κατηγορηθεί για σωματεμπορία.
  1. υπαρχηγός: Κ… Μ… 43 χρόνων: Ιδιοκτήτης μάνδρας αυτοκινήτων που κρατούνταν ο Λεμπιδάκης όταν απελευθερώθηκε. Έχει κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος (σκραπ) και το 2013 για κλοπή τροχοφόρου
  1. Μέλος συμμορίας, Π…. Στ…., αγρότης: Συνεπώνυμος υπουργού χωρίς όμως καμία απολύτως συγγενική σχέση.
  1. Μέλος, Γλ… Λ…. 22 χρόνων: Έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πεθεράς του στα Σφακιά, για όπλα και για παίγνια.
  1. Μέλος: Π… Χρ…. 60 χρόνων: Μεσίτης, έχει κατηγορηθεί για κλοπή και βιασμό
  1. Μέλος: Γρ… Β… 40 χρόνων: Έλληνας υπήκοος γεννημένος στα Σκόπια. Ήταν ένας από τους “φροντιστές” και φύλακας όπως τους περιέγραψε στους αστυνομικούς το θύμα της απαγωγής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις