Εστέμπαν Καμπιάσο: «Πάντα σκεφτόμουν σαν προπονητής, ακόμη και όταν αγωνιζόμουν»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εστέμπαν Καμπιάσο: «Πάντα σκεφτόμουν σαν προπονητής, ακόμη και όταν αγωνιζόμουν»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Συνέντευξη στην ιταλική «Gazzetta Dello Sport» παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός που έχει αγωνιστεί με τεράστια επιτυχία σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ, θέλει πλέον να ασχοληθεί με την προπονητική, κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, τόνισε […]

04.10.2017 | 12:42

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Συνέντευξη στην ιταλική «Gazzetta Dello Sport» παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Εστεμπάν Καμπιάσο.

Ο Αργεντινός που έχει αγωνιστεί με τεράστια επιτυχία σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ, θέλει πλέον να ασχοληθεί με την προπονητική, κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, τόνισε πως ακόμη και όταν αγωνιζόταν σκεφτόταν σαν προπονητής.

«Πάντα σκεφτόμουν σαν προπονητής, ακόμη και όταν αγωνιζόμουν. Και τώρα νομίζω ότι το πέρασμα στον πάγκο για μένα είναι κάτι φυσικό. Ως νέος άνθρωπος, όταν ήμουν στην Αργεντινή και ήμουν είκοσι ετών, προσπάθησα να προπονήσω μαζί με έναν φίλο μια ομάδα 5Χ5.

Γιατί όχι παράγοντας; Επειδή εγώ είμαι άνθρωπος του γηπέδου. Το πέρασμα από το γήπεδο στον πάγκο, δεν είναι αυτονόητο, πρέπει να το δικαιολογήσεις. Παρακολούθησα τα μαθήματα για το δίπλωμα UEFA B πριν από τρία χρόνια. Πρέπει πάντα να εργάζεσαι και να αναπτύσσεσαι, αφού αυτό που γνωρίζεις δεν είναι ποτέ  αρκετό. Η εμπειρία ως ποδοσφαιριστής, φυσικά, είναι ένα πλεονέκτημα που έχουμε οι παίκτες υψηλού επιπέδου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου, μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματα  που θα σε εξυπηρετήσουν στο μέλλον. Ηγέτης; Είναι κάτι έμφυτο, δεν αποφασίζεις εσύ να γίνεις ηγέτης, είναι οι συμπαίκτες σου που το αναγνωρίζουν. Πρέπει να είσαι παράδειγμα, ένα άτομο που θέτει το συλλογικό ενδιαφέρον μπροστά από το δικό του», πρόσθεσε ο Αργεντινός.

«Ποιοι προπονητές με άλλαξαν περισσότερο; Εκείνοι που με είχαν ως παιδί, ήταν καθοριστικοί. Η ηλικία από 6 έως 12 ετών είναι αυτή της μέγιστης μάθησης. Δεν καταλαβαίνεις ακόμα ότι μαθαίνεις κάθε μέρα. Εκεί υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Τα πάντα μπορούν να  γίνουν στην προπόνηση και να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς, ο παίκτης πρέπει να είναι καλός στο να αποθηκεύσει τα πράγματα. Ακόμη και να παρακολουθείς αγώνες βοηθάει.

Η εμπειρία είναι σημαντική: περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες προπονήσεις, περισσότερη εξοικείωση με ορισμένες λύσεις. Έχω παίξει σε διαφορετικές χώρες, υπάρχει κάτι διαφορετικό, αλλά είναι πάντα οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Ρονάλντο είναι της πορτογαλικής σχολής, αλλά έπαιξε στην Αγγλία, την Ισπανία και παίζει το παιχνίδι όχι βάσει της χώρας, αλλά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του, τα οποία είναι μοναδικά».

Exit mobile version