Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ελεύθερη η ανήλικη- Βαριές κατηγορίες για τους υπόλοιπους συλληφθέντες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ελεύθερη η ανήλικη- Βαριές κατηγορίες για τους υπόλοιπους συλληφθέντες

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά η 16χρονη κόρη του μεσίτη, ο οποίος εμπλέκεται στην απαγωγή Λεμπιδάκη και σύμφωνα με την αστυνομία είχε επιτελικό ρόλο. Το ανήλικο κορίτσι είχε τον ρόλο του αγγελιοφόρου και μετά από εντολή του πατέρα του, προμήθευε με κάρτες κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητά τους απαγωγείς, για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, […]

Fs0yWStexbNGTg2Hhfh0

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά η 16χρονη κόρη του μεσίτη, ο οποίος εμπλέκεται στην απαγωγή Λεμπιδάκη και σύμφωνα με την αστυνομία είχε επιτελικό ρόλο.

Το ανήλικο κορίτσι είχε τον ρόλο του αγγελιοφόρου και μετά από εντολή του πατέρα του, προμήθευε με κάρτες κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητά τους απαγωγείς, για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το κορίτσι γνώριζε για ποιο λόγο αγόραζε τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ αρχική πρόθεση της μητέρας της ήταν να καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει ακόμα σε κάτι τέτοιο.

Βαριές κατηγορίες για τους υπόλοιπους

Οι 6 συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη πήραν προθεσμία να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο, ενώ ο 7ος θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής πολεμικού όπλου και του εμπρησμού.

Πέραν από τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες, αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους κατηγορούμενους αρνείται τα πάντα, με τον δικηγόρο του να χαρακτηρίζει «παιδαριώδη στοιχεία» όσα εμφανίζονται στο κατηγορητήριο.

Ορισμένοι, μάλιστα, κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις