To μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τη μπανιέρα

PLUS

To μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τη μπανιέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε με την μπανιέρα, και έχει ως αποτέλεσμα να μένουν τα βακτήρια στη θέση τους και να μην απολυμαίνετε καλά ο χώρος. Πολλές νοικοκυρές ψεκάζουν το μπάνιο τους με απολυμαντικά σπρέι και έτσι θεωρούν καθαρίζουν το μπάνιο τους. Τα προϊόντα καθαρισμού όμως δεν απολυμαίνουν έναν χώρο, ενώ τα προϊόντα απολύμανσης δεν […]

03.10.2017 | 17:25

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε με την μπανιέρα, και έχει ως αποτέλεσμα να μένουν τα βακτήρια στη θέση τους και να μην απολυμαίνετε καλά ο χώρος. Πολλές νοικοκυρές ψεκάζουν το μπάνιο τους με απολυμαντικά σπρέι και έτσι θεωρούν καθαρίζουν το μπάνιο τους.

Τα προϊόντα καθαρισμού όμως δεν απολυμαίνουν έναν χώρο, ενώ τα προϊόντα απολύμανσης δεν τον καθαρίζουν. Για να είστε σίγουροι πως η μπανιέρα σας είναι πεντακάθαρη θα πρέπει πολύ απλά να ακολουθήσετε τα 2 αυτά βήματα:

  1. Καθαρισμός μπανιέρας
  2. Απολύμανση

Το βασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές με τα απολυμαντικά προϊόντα είναι πως δεν τα αφήνουν να δράσουν το σωστό χρόνο. Ένα απολυμαντικό χρειάζεται τουλάχιστον 5-10 λεπτά για να σκοτώσει βακτήρια και μικρόβια;.Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την μπανιέρα σας, λοιπόν, ξεκινήστε με καλό καθαρισμό και στη συνέχεια ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι.

Αφήστε το να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και η μπανιέρα σας θα είναι πεντακάθαρη και απολυμασμένη.

Όση ώρα περιμένετε το απολυμαντικό να δράσει ρίξτε στο σιφόνι 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 1/2 φλ. λευκό ξίδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε καυτό νερό.

Exit mobile version