Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σόιμπλε: Τα παιδιά μας θα θυμούνται με περηφάνια τι κάναμε για τους πρόσφυγες
ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Τα παιδιά μας θα θυμούνται με περηφάνια τι κάναμε για τους πρόσφυγες

Αισιόδοξος για το νέο κεφάλαιο που θα ανοίξει στην πολιτική του ζωή, ως πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς όπως τόνισε οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας του είναι ισχυροί για να αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού AfD στη γερμανική Βουλή. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild είπε ότι οι […]

soible

Αισιόδοξος για το νέο κεφάλαιο που θα ανοίξει στην πολιτική του ζωή, ως πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς όπως τόνισε οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας του είναι ισχυροί για να αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού AfD στη γερμανική Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild είπε ότι οι περίπου 90 βουλευτές του AfD θα ανακαλύψουν ότι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς από το Σύνταγμα της Γερμανίας.

«Θέλω να δω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημά μας, που βασίζεται στο κράτος του δικαίου, είναι τόσο ισχυρό που κανένας δεν μπορεί να το διαλύσει, ούτε από μέσα ούτε απ’ έξω. Όποιος προσπαθήσει θα αποτύχει», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε πανέτοιμος για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και αποκαλύπτει:

«Αποφάσισα πριν από τις εκλογές, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και πολλά χρόνια κυβερνητικών ευθυνών, να αναλάβω ένα νέο καθήκον».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του για τη συγκρότηση του νέου τρικομματικού συνασπισμού, ενώ απέρριψε την απαίτηση να επιβληθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία.

«Τα παιδιά μας θα θυμούνται με περηφάνια την προθυμία που έδειξαν οι Γερμανοί να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων», τόνισε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις