Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Από Βαγγέλης, Ανδρομέδα: Εκδικάστηκε η υπόθεση της 30χρονης (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Από Βαγγέλης, Ανδρομέδα: Εκδικάστηκε η υπόθεση της 30χρονης (pics-vid)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση της 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, Ανδρομέδας Ψαρού, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της. Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης και αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες. Η Ανδρμέδα ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ», αλλά […]

baggelis-psaros

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση της 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, Ανδρομέδας Ψαρού, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης και αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες.

Η Ανδρμέδα ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ», αλλά και το όνομα της αντί του «Ευάγγελος» . Επίσης, ως προς το αναγραφέν επώνυμό της, να διορθωθεί αυτό ως προς την κατάληξή του και, αντί του «Ψαρός», να αναγραφεί το νέο ορθό «Ψαρού».

andromeda 2

Η ίδια δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της, καθώς αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.

Η υπόθεση Ψαρού είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις