Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στο Λας Βέγκας
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στο Λας Βέγκας

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το πιο πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία των ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας. Όπως αναφέρει η αστυνομία, πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν,όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί πλήθος σε συναυλία, στη διάσημη πόλη. Σύμφωνα με τον Independent, στον προπαγανδιστικό ιστότοπο Amaq αναρτήθηκε ότι ο δράστης είναι «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους». Αναφέρεται, ακόμα, στην ανακοίνωση ότι «ασπάστηκε […]

920x920

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το πιο πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία των ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν,όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί πλήθος σε συναυλία, στη διάσημη πόλη.

Σύμφωνα με τον Independent, στον προπαγανδιστικό ιστότοπο Amaq αναρτήθηκε ότι ο δράστης είναι «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους».

las-vegas-shooting-wheelchair-gty-ps-171002_4x3_992

Αναφέρεται, ακόμα, στην ανακοίνωση ότι «ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση αυτού του είδους είναι παρόμοια με άλλες επιθέσεις που ενέπνευσε το Ισλαμικό Κράτος.

ImageHandler

Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ σκότωσε εν ψυχρώ πάνω από 50 άτομα και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε, λένε οι Αρχές.

«Ο Στίβεν Πάντοκ έδρασε μόνος του, σαν να ήταν ένας μοναχικός λύκος», είναι η επίσημη ανακοίνωση του σερίφη του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με το  δίκτυο «ABC News» ο Πάντοκ ήταν κυνηγός και ερασιτέχνης πιλότος, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως λογιστής.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή φήμες ότι είχε ακροαριστερές ιδέες και μισούσε θανάσιμα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο δωμάτιο του Πάντοκ βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και στοιχεία της συντρόφου του. Η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ονομάζεται Μέρι Λου Ντάνλεϊ, έχει ύψος περίπου 1,50 μ., βάρος περί τα 65 κιλά και η αστυνομία δεν πιστεύει πως πήρε συμμετείχε στους πυροβολισμούς. Η γυναίκα εντοπίστηκε, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για τον ρόλο της.

kineza-epithesi-marilou
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις