Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο εμπόδιο στο Ελληνικό : Δύο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο εμπόδιο στο Ελληνικό : Δύο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγαν δυο οικολογικά Σωματεία που στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του δασάρχη Πειραιά, ως προς την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής του Ελληνικού στην δασική νομοθεσία και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής. Στο ΣτΕ προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία. Τα δυο Σωματεία […]

elliniko

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγαν δυο οικολογικά Σωματεία που στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του δασάρχη Πειραιά, ως προς την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής του Ελληνικού στην δασική νομοθεσία και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία.

Τα δυο Σωματεία υποστηρίζουν, ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

Όπως υποστηρίζουν, παραβιάστηκε το άρθρο 24 του Συντάγματος, που προστατεύει, μεταξύ των άλλων, τις δασικές εκτάσεις και κατ΄ επιταγή του οποίου προκύπτει η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη, αλλά είναι αντίθετες στη νομοθεσία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα σωματεία, είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, καθώς χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της επίμαχης έκτασης ως μη υπαγόμενο στην δασική νομοθεσία.

Δεν είναι δάσος η έκταση των 37 στρεμμάτων στο Ελληνικό

Την ίδια ώρα, δεκτή έγινε η ένσταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της Ελληνικό ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά για τα 37 στρέμματα, έκταση που είχε χαρακτηρίσει δάσος.

Η επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση της Ελληνικό ΑΕ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά με την οποία 37 στρέμματα περίπου της έκτασης θεωρούντο δασική περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες.

«Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό.

«Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δε μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development,  Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Γιάννης Στουρνάρας: Στέλνουμε δυσάρεστο μήνυμα

Σε ερώτηση για τα μηνύματα που στέλνει η υπόθεση του Ελληνικού για τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έκανε λόγο για ένα «πολύ δυσάρεστο μήνυμα» προς την επενδυτική κοινότητα.

«Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής» σημείωσε και δήλωσε «βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση».

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις