Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Η πρώτη κατάθεση Λεμπιδάκη στις Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη κατάθεση Λεμπιδάκη στις Αρχές

  Του Πέτρου Καρσιώτη Λίγο πριν βρεθεί έξι μήνες μετά και πάλι στα Καλέσα του Ηρακλείου όπου είναι το σπίτι του αλλά και το σημείο της απαγωγής του το απόγευμα της 30ης Μαρτίου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έδωσε την πρώτη κατάθεσή του στην Αστυνομία. Ομολογουμένως συγκλονιστικά όσα είπε. «Με είχανε δεμένο έξι μήνες, περίπου όπως […]

 

2285406

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο πριν βρεθεί έξι μήνες μετά και πάλι στα Καλέσα του Ηρακλείου όπου είναι το σπίτι του αλλά και το σημείο της απαγωγής του το απόγευμα της 30ης Μαρτίου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έδωσε την πρώτη κατάθεσή του στην Αστυνομία. Ομολογουμένως συγκλονιστικά όσα είπε.

«Με είχανε δεμένο έξι μήνες, περίπου όπως με βρήκατε σήμερα μέσα στο κρησφύγετο. Πάντα με είχανε δεμένο με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι.

Μου άλλαξαν τα κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο. Τα άλλα μου έδιναν την εντύπωση σπιτιών, αλλά δεν είμαι και βέβαιος.

Μου άλλαζαν κρησφύγετα πάντα νύχτα

Πάντα νύχτα όταν το αποφάσιζαν με έπαιρναν με κουκούλα που μου φορούσαν στο κεφάλι, με έβγαζαν έξω, με έβαζαν σε αυτοκίνητο και με πήγαιναν αλλού. Ούτε ήξερα, ούτε μπορούσα να προσανατολιστώ”.

silipsies-768x483

Ο επιχειρηματίας, που έχασε δέκα έξι κιλά, αν και όπως είπε το φαγητό δεν του το στερούσαν και ήταν πάντα μαγειρεμένο, μίλησε και για τα μέτρα που έπαιρναν οι απαγωγείς του για να μη τους αναγνωρίσει ποτέ.

 

Φορούσαν κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσω

«Κάθε φορά που έμπαιναν στο δωμάτιο, που με κρατούσαν φυλακισμένο,  φορούσαν κουκούλες και με τρομοκρατούσαν με φράσεις όπως ότι θα έχω κακό τέλος.

Τα βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα είχαν βιντεοσκοπήσει  μέσα στα κρησφύγετα.

Ο «κάμεραμαν» που βιντεοσκοπούσε τα καθ’ υπόδειξη μηνύματα του επιχειρηματία

Ένας από αυτούς κρατούσε την κάμερα και μου υπαγόρευε λέξη-λέξη τι να πω στους δικούς μου για να τους πιέσω να δώσουν τα λύτρα που ζητούσαν. Ειδικά επέμεναν να πω ότι δεν αντέχω άλλο και να κάνουν ό,τι μπορούν και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν».

Έξι μήνες μετά, πάλι στα Καλέσα Ηρακλείου όπου μένει κι όπου έγινε η απαγωγή

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατάθεσης, λέγοντας ότι δεν μπορεί φυσιογνωμικά να αναγνωρίσει κάποιον από τουςε απαγωγείς, αλλά μόνο ίσως ακουστικά,  ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αναχώρησε από την Αστυνομία,  με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

lempidakis-8

Στην αστυνομία Ηρακλείου οι επτά συλληφθέντες

Την ίδια ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί και οι επτά συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η 16χρονη κόρη ενός εκ των βασικών απαγωγέων του Λεμπιδάκη.

Η ΑΣστυνομία την συμπεριέλαβε στη δικογραρφία καθώς προέκυψε ότι ήταν εκείνη που με τις οδηγίες του πατέρα της μετέφερε σε συγκξεκριμένο σημείο μια επιστολή του επιχειρηματία προς έναν φίλο του.

16χρονη: Δεν είχα δει ποτέ κανέναν από τους απαγωγείς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 16χρονη υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι δεν γνώριζε κανέναν άλλον εκτός από τον πατέρα της ο οποίος την παρακάλεσε να μεταφέρει την επιστολή χωρίς εκείνη να γνωρίζει για ποια υπόθεση ήταν.

ypothesi-lempidaki-708

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών στο τελευταίο κρησφύγετο που κρατείτο ο επιχειρηματίας με τους αστυνομικούς να κάνουν “φύλλο και φτερό” τον χώρο, συλλέγοντας στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις