Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρουσόπουλος: Περικοπές παντού έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος: Περικοπές παντού έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόσταση μεταξύ διακηρύξεων και πράξεων και τις επιβαρύνσεις που επέφερε στους πολίτες άσκησε ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του  Σκάι και στον Τάκη Χατζή. «Η ΝΔ,  όποτε ήταν  κυβέρνηση,  είτε στη δεκαετία του ‘70 και του ‘90 είτε του 2000 απέδειξε […]

rousopoulosss-thumb-large

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόσταση μεταξύ διακηρύξεων και πράξεων και τις επιβαρύνσεις που επέφερε στους πολίτες άσκησε ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του  Σκάι και στον Τάκη Χατζή.

«Η ΝΔ,  όποτε ήταν  κυβέρνηση,  είτε στη δεκαετία του ‘70 και του ‘90 είτε του 2000 απέδειξε ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο. Υπήρχαν σοσιαλιστικά κόμματα που έδερναν  τους συνταξιούχους και κυβερνήσεις όπως του Κώστα Καραμανλή και του  Αντώνη Σαμαρά που τους είχαν αγκαλιάσει» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αντιμετώπιση των επενδύσεων από την σημερινή κυβέρνηση. «Θέλουμε ή δεν θέλουμε επενδύσεις;» διερωτήθηκε και  πρόσθεσε: «Αν θέλουν  να επιστρέψουμε στο 1917 και να πούμε ότι δεν θέλουμε ιδιωτική πρωτοβουλία να μας το πουν. Η ΝΔ ήταν πάντα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε συνδυασμό παράλληλα με την στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων».

Σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων» ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Όποιος δεν έχει επιχειρήματα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Γιατί εδώ βλέπουμε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να απαντήσει στα ουσιώδη».

Για ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο και τα δημοσιεύματα ότι έπαιζε σε καζίνο, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ζήτησε να δοθούν σαφείς απαντήσεις. «Σαν πολίτης ο κ. Καμμένος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά σαν υπουργός όχι. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται».

Όσον αφορά το ζήτημα του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου,  ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε την στάση της ΝΔ υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και την αντίθεση τότε των ΑΝΕΛ, ενώ άσκησε κριτική στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.  «Ενώ έχουν πιαστεί χεράκι- χεράκι και οδηγούνται μαζί στον γκρεμό όπως φαίνεται, τη συνέχεια ανακρούουν πρύμναν και το σκέφτονται, για να μην χάσουν την εξουσία».

Τόνισε με βάση της προσωπική του εμπειρία ο ίδιος: «Υπήρξα υπουργός 5 χρόνια και παραιτήθηκα για λόγους ηθικής τάξης για να υπερασπίσω τον εαυτό μου όπως επιθυμούσα, όπως έπραξα και δικαιώθηκα. Οι ΑΝΕΛ δεν δέχονταν  μύα στο σπαθί τους και τώρα υποχωρούν για ποιο λόγο; Για να παραμείνουν στην εξουσία».

Ο πρώην  υπουργός χαρακτήρισε «απολύτως σωστή» την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ψηφίζει η αξιωματική αντιπολίτευση εφεξής κανένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Η  ΝΔ στήριξε μια σειρά νομοσχεδίων ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε κανένα. Χάραξε μια κόκκινη  γραμμή λοιπόν και λέει “τελειώσαμε”»σημείωσε.

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΑΕΠ της  χώρας θα ήταν σήμερα κατά 30% υψηλότερο. Μια κυβέρνηση που ήρθε για να αυξήσει τις συντάξεις και τις μείωσε» τόνισε ακόμη ο κ. Ρουσόπουλος, απευθυνόμενος στον επίσης καλεσμένο στην εκπομπή αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο  Κατρούγκαλο.   Μάλιστα, ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή παρέδωσε   στον  νυν υπουργό έγγραφο με τις 20 περικοπές που επέβαλλε η κυβέρνηση Τσίπρα στους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις