Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καταλονία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφόρων (vids)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταλονία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ψηφοφόρων (vids)

Με έφοδο τη αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα και με επεισόδια ξεκίνησε στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας το δημοψήφισμα στην Καταλονία, παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση Ραχόι. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Ποτζδεμόν σύμφωνα με το ΑFP. «Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο […]

Spanish police seize ballot boxes in a polling station in Barcelona, on October 1, 2017, on the day of a referendum on independence for Catalonia banned by Madrid. More than 5.3 million Catalans are called today to vote in a referendum on independence, surrounded by uncertainty over the intention of Spanish institutions to prevent this plebiscite banned by justice. / AFP PHOTO / PAU BARRENA

Με έφοδο τη αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα και με επεισόδια ξεκίνησε στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας το δημοψήφισμα στην Καταλονία, παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση Ραχόι.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Ποτζδεμόν σύμφωνα με το ΑFP.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το εκλογικό κέντρο.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.

«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter.

miniii
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις