Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Oι σημαντικές προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι σημαντικές προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Η χρηματοδότηση και η ρευστότητα παραμένουν οι βασικές προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει  η Moody’s σε ανάλυση της για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) για χρηματοδότηση, ενώ η ρευστότητα τους είναι χαμηλή. Όσον αφορά την επιστροφή […]

moodys3

Η χρηματοδότηση και η ρευστότητα παραμένουν οι βασικές προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει  η Moody’s σε ανάλυση της για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) για χρηματοδότηση, ενώ η ρευστότητα τους είναι χαμηλή.

Όσον αφορά την επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο οίκος σημειώνει ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Ιούνιο αναμένεται σταδιακά να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών τους επόμενους μήνες.

Αναφέρει ακόμα ότι η κατάργηση του ELA και η αύξηση των καταθέσεων αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες για το τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις