Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια των Αρχών ο “ποντικός” που έκανε άνω- κάτω τα υπουργεία (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια των Αρχών ο “ποντικός” που έκανε άνω- κάτω τα υπουργεία (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Για τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Η οποία έφθασε μετά από έρευνες στα ίχνη του «ποντικού», ο οποίος είχε κάνει μαζί με τη συνεργό του άνω-κάτω υπουργεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έμπαινε στα πάρα πάνω κτήρια, παρίστανε τον δήθεν ενδιαφερόμενο για κάποιο θέμα […]

29092017gadamarousi001

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Η οποία έφθασε μετά από έρευνες στα ίχνη του «ποντικού», ο οποίος είχε κάνει μαζί με τη συνεργό του άνω-κάτω υπουργεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Έμπαινε στα πάρα πάνω κτήρια, παρίστανε τον δήθεν ενδιαφερόμενο για κάποιο θέμα και πάνω στην… κουβέντα, άρπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του!

Λάπτοπ, κινητά, σφραγίδες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών

Από λάπτοπ, κινητά και άλλες συσκευές μέχρι σφραγίδες επίσημες, κάρτες ανάληψης μετρητών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κλειδιά σπιτιών και αυτοκινήτων!

Με πλαστές εξουσιοδοτήσεις προς την συνεργό του με τα στοιχεία των κατόχων των δημοσίων εγγράφων, έκανε αναλήψεις ποσών από τράπεζες η με τα κλειδιά που αφαιρούσε έμπαινε σε σπίτια η έκλεβε τα αυτοκίνητά τους.

29092017gadamarousi005

Με τα δημόσια έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του σεσημασμένου για απάτες 43χρονου, κανείς δεν γνωρίζει πόσες πλαστογραφίες έχουν διαπραχθεί και τι οικονομική ζημιά έχει προκληθεί και σε ποιους.

Η δράση του σεσημασμένου για απάτες 43χρονου, ξεκινά αρχές Σεπτέμβρη

Η δράση του 43χρονου σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλεια, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όλο το μήνα έφθαναν «βροχή» οι καταγγελίες από υπουργεία, νοσοκομεία και δικαστήρια για κλοπές που διαπράττονταν σε βάρος των υπαλλήλων, αλλά και των υπηρεσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας Αμαρουσίου, ο 43χρονος προέβαινε στη διάπραξη κλοπών, ακολούθως πλαστογραφιών και μετέπειτα… απατών.

Συγκατηγορούμενή του για τη χρήση των πλαστών εγγράφων και για απάτες, είναι μία 32χρονη ημεδαπή που αναζητείται.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβαινε σε Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστικές Αρχές και Νοσοκομεία) και Ιδιωτικές εταιρείες.

29092017gadamarousi004

Εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία ή έλλειψη προσοχής των υπαλλήλων, αφαιρούσε προσωπικά και υπηρεσιακά αντικείμενα όπως χαρτοφύλακες, laptop, σφραγίδες, κλειδιά οικιών και οχημάτων κλπ. Ακολούθως, απέκρυπτε τα κλοπιμαία σε οικία στο Μαρούσι, ενώ στον ίδιο χώρο είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Στη συνέχεια και με βάση τα αφαιρεθέντα, που είχε στην κατοχή του, ενεργούσε με τους παρακάτω τρόπους:

Τα θύματα εμφανίζονταν να… εξουσιοδοτήσουν την 32χρονη για αναλήψεις μετρητών

Ø  Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Τραπεζικών λογαριασμών πολιτών-θυμάτων, κατάρτιζε πλαστές εξουσιοδοτήσεις των θυμάτων προς την 32χρονη συνεργό του, η οποία με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων-τροποποιημένων ταυτοτήτων, μετέβαινε σε τραπεζικά καταστήματα  και πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

29092017gadamarousi003

Με τα κλεμμένα κλειδιά έμπαινε στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητα τους

Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οικιών και ταυτόχρονης ταυτοποίησης της διεύθυνσης αυτών, δεν δίσταζε να εισέρχεται σε αυτές και να αφαιρεί κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οχημάτων αφαιρούσε αυτά και τα χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.

Στις περιπτώσεις ανεύρεσης σφραγίδων Υπηρεσιών, τις χρησιμοποιούσε για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

29092017gadamarousi002

Μέχρι δελτίο… ελεύθερης εισόδου σε νοσοκομείο!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πλήθος σφραγίδων, διαβατηρίων, δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, δελτίων δικηγορικής ταυτότητας, δελτίων μελών Ιατρικού Συλλόγου, δελτίο ταυτότητας Υπαξιωματικού Αεροπορίας, δελτίο ελευθέρας εισόδου σε Νοσοκομείο, μία έγχρωμη εκτύπωση υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που φέρει φωτογραφία του δράστη, δελτίο Υπηρεσιακής Ταυτότητας  Δικαστηρίου, δελτίο Υπουργείου και άδειες ικανότητας οδήγησης.

Εκτιμάται ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, με την εν λόγω μεθοδολογία και με βάση τα ευρήματα στις κατ’ οίκον έρευνες, έχει διαπράξει πάνω από εκατό 100 περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες πράξεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις