Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Εθνική Οδό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Εθνική Οδό

  Του Πέτρου Καρσιώτη Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε κινητό τηλέφωνο, ένα κυλινδρικό αντικείμενο και μασούρι δυναμίτιδας και ο οποίος βρέθηκε τυχαία, κοντά στο κόμβο της Νεμέας στο ρεύμα προς Αθήνα, προκάλεσε προς στιγμήν αναστάτωση στην Αστυνομία. Η κυκλοφορία διεκόπη για περίπου μία ώρα από τον κόμβο της Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα. Κλήθηκε επί […]

ethniki1-thumb-large-780x450

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε κινητό τηλέφωνο, ένα κυλινδρικό αντικείμενο και μασούρι δυναμίτιδας και ο οποίος βρέθηκε τυχαία, κοντά στο κόμβο της Νεμέας στο ρεύμα προς Αθήνα, προκάλεσε προς στιγμήν αναστάτωση στην Αστυνομία.

Η κυκλοφορία διεκόπη για περίπου μία ώρα από τον κόμβο της Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Κλήθηκε επί τόπου συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό

Οι ειδικευμένοι αστυνομικοί, αφού πήραν όλα τα μέτρα ασφαλείας με ειδικό ρομποτάκι «πυροβόλησαν» και διέλυσαν τον μηχανισμό.

Όπως απεδείχθη, αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο το οποίο ήταν απενεργοποιημένο, κυλινδρικό αντικείμενο και δυναμίτιδα.

Δεν τοποθετήθηκε πρόσφατα στο σημείο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εκτιμά η Αστυνομία δεν τοποθετήθηκε πρόσφατα στο σημείο που βρέθηκε.

Βρισκόταν εκεί πολύ καιρό και πάντα κατά την εκτίμηση των εδικών που είδαν τα επί μέρους στοιχεία του, προφανώς το είχαν αποκρύψει εκεί κάποιοι για να αποφύγουν πιθανό αστυνομικό έλεγχο.

Τον βρήκε τυχαία εργαζόμενος που έκοβε χόρτα

Τον μηχανισμό βρήκε ένας εργαζόμενος ο οποίος εκτελούσε εργασίες χορτοκοπτικής στο 113ο χιλιόμετρο Αθηνών-Τριπόλεως. Ήταν κρυμμένος κάτω από κιγκλιδώματα.

Στην αρχή το είδε ως ένα περίεργο αντικείμενο, αλλά όταν πλησίασε κατάλαβε ότι ήταν κάτι περισσότερο και έτσι ενημέρωσε τους υπευθύνους του αυτοκινητόδρομου και εκείνοι μ τη σειρά τους την Αστυνομία.

Μεταφέρθηκαν υπολείμματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Ο μηχανισμός έχει μεταφερθεί  στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί λεπτομερώς και να συγκριθεί με άλλα επί μέρους στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία από έρευνες και κατασχέσεις σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Για το ζήτημα αυτό, αργά τη νύχτα της Παρασκευής, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξουδετέρωση

«Σήμερα (σ.σ χθες) το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Η συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιηένη

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Απορρίφθηκε σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις