Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παγκόσμια ημέρα καρδιάς- Τα ύπουλα συμπτώματα
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ημέρα καρδιάς- Τα ύπουλα συμπτώματα

Ως η παγκόσμια ημέρα καρδιάς έχει καθιερωθεί η 29η Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλό είναι να ενημερωθούμε για τα «αθώα» συμπτώματα τα οποία όμως είναι άκρως επικίνδυνα αφού μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή. Δυσφορία στο στήθος Η δυσφορία στο στήθος είναι το πιο σύνηθες και το πιο ύπουλο σύμπτωμα, αφού πολλοί μπορεί να […]

kardia261112_b.limghandler

Ως η παγκόσμια ημέρα καρδιάς έχει καθιερωθεί η 29η Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλό είναι να ενημερωθούμε για τα «αθώα» συμπτώματα τα οποία όμως είναι άκρως επικίνδυνα αφού μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Δυσφορία στο στήθος

Η δυσφορία στο στήθος είναι το πιο σύνηθες και το πιο ύπουλο σύμπτωμα, αφού πολλοί μπορεί να ισχυριστούν πως είναι στηθάγχη.

Ναυτία, δυσπεψία, καούρα, ή πόνο στο στομάχι

Μία ανακατοσούρα ή ακόμα και ένας εμετός μπορεί να είναι ένα σημάδι πως έχετε πρόβλημα  με την καρδιά σας, γι’ αυτό καλό θα είναι να συμβουλευτείτε ειδικό.

Πόνος στο αριστερό χέρι

Ένα «μούδιασμα» στο αριστερό χέρι μπορεί να είναι ένα σημάδι πως έχει καρδιακή νόσο γι’ αυτό καλό θα είναι να μην αμελήσετε το σύμπτωμα.

Ζάλη ή  λιποθυμία

Η ζαλάδα, ακόμα και μία λιποθυμία μπορεί να δείχνει πως έχετε προβλήματα με την καρδιά σας. Αν λοιπόν νιώθετε έτοιμος-η να καταρρεύσετε καλέστε αμέσως το γιατρό.

Πόνος στην κάτω γνάθο

Σίγουρα από μόνος του ένας τέτοιος πόνος δεν υποδεικνύει κάτι σοβαρό αλλά σε συνδυασμό με τα παραπάνω συμπτώματα είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι εμφράγματος.

Εύκολη κούραση

Η κούραση είναι ένα άκρως ύπουλο σύμπτωμα αφού σίγουρα το μυαλό μας δεν πάει στο κακό και συχνά την αποδίδουμε σε φόρτο εργασίας.

Ροχαλητό

Σίγουρα το ροχαλητό έχει και άλλες αιτίες όμως είναι σημάδι υπνικής άπνοιας και ασκεί επιπλέον πίεση στην καρδιά.

Εφίδρωση

Όταν σας λούζει συχνά κρύος ιδρώτας καλό είναι να μην το αγνοήσετε γιατί είναι σημάδι καρδιακής προσβολής.

Βήχας

Αν έχετε έντονο βήχα ο οποίος δεν οφείλεται σε κρύωμα και δεν σταματά με τίποτα είναι ένα σημάδι πως έχετε θέμα με την καρδιά σας. Καλό θα είναι λοιπόν να μην το αμελήσετε.

Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους

Τα πρησμένα πόδια δείχνουν συνήθως πως δεν γίνεται καλή κυκλοφορία αίματος.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Όταν έχετε μία  ταχυπαλμία η οποία διαρκεί πολλά δευτερόλεπτα και είναι συχνή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις