Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο ζητά η Fraport λόγω σοβαρών ελλείψεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο ζητά η Fraport λόγω σοβαρών ελλείψεων

Την ώρα που οι επενδύσεις χάνονται μία-μία βλάπτοντας την ελληνική οικονομία, η Fraport που αγόρασε τον περασμένο Απρίλη 14 περιφερειακούς αερολιμένες, δηλώνει απογοητευμένη με την κατάσταση, κατηγορώντας την κυβέρνηση. Ο ειδικός της εταιρείας εντόπισε σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες στα ελληνικά αεροδρόμια και όπως αποκαλύπτει το Spiegel πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία […]

Kopie_von__2011_reb_0400_aufmacherbild

Την ώρα που οι επενδύσεις χάνονται μία-μία βλάπτοντας την ελληνική οικονομία, η Fraport που αγόρασε τον περασμένο Απρίλη 14 περιφερειακούς αερολιμένες, δηλώνει απογοητευμένη με την κατάσταση, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

Ο ειδικός της εταιρείας εντόπισε σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες στα ελληνικά αεροδρόμια και όπως αποκαλύπτει το Spiegel πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε.

Μέσα στις κακοτεχνίες ήταν πολλές σπασμένες θύρες, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας.
Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αποκαλυπτική.
 
βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.

αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες

τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις