Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Σε ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως «Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για εξηγήσεις». Ο Ναβάλνι αναμενόταν να μιλήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο […]

regnum_picture_1481623606150274_normal

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως «Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για εξηγήσεις».

Ο Ναβάλνι αναμενόταν να μιλήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοροντ αργότερα την Παρασκευή.

Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να διεκδικήσει νέα θητεία.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι ο Ναβάλνι δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, λόγω της ποινικής καταδίκης του, όμως ίδιος επιμένει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τον Πούτιν.

Ο Ναβάλνι είχε κριθεί ένοχος για απάτη τον Φεβρουάριο και καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή φυλάκισης με αναστολή σε μια υπόθεση η οποία, όπως υποστηρίζει, διοργανώθηκε προκειμένου να τον εμποδίσει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις