Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πατροκτόνο
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πατροκτόνο

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την προσφυγή ενός πατροκτόνου για την επανάληψη της δίκης του, με το σκεπτικό ότι το παιδί του, ήταν θετό. Στις 26 Νοεμβρίου του 2016, ο Τάλπις μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 19χρονο υιοθετημένο γιο του, στην πόλη Ούντινε. Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία ενδέχεται να […]

Servizio n.766477: 26 Novembre 2013 - Via Spalato - UDINE (Udine) - Traduzione moldavo - udine 26 novembre 2013: Andrei Talpis l'assassino di remanzacco mentre viene tradotto al carcere di via spalato (archiviare) - - - fotoudlancia

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την προσφυγή ενός πατροκτόνου για την επανάληψη της δίκης του, με το σκεπτικό ότι το παιδί του, ήταν θετό.

Στις 26 Νοεμβρίου του 2016, ο Τάλπις μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 19χρονο υιοθετημένο γιο του, στην πόλη Ούντινε.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία ενδέχεται να απαλλάξει τον 57χρονο Μολδαβό Αντρέι Τάλπις από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, έχει προκαλέσει οργή και προβληματισμό στη γειτονική χώρα.

1ebfc2a6-1b63-43ec-a190-fcbec426023d

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι νομικά η απόφαση του Αρείου Πάγου βασίζεται στο ότι ενώ για το Αστικό Δίκαιο τα θετά παιδιά έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα φυσικά τέκνα, δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο για το Ποινικό Δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση παιδοκτονίας, αν το θύμα ήταν φυσικό παιδί, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις