Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο “αγαπημένος” της Μέρκελ στη θέση του Σόιμπλε
ΚΟΣΜΟΣ

Ο “αγαπημένος” της Μέρκελ στη θέση του Σόιμπλε

Τον έμπιστο προσωπάρχη και χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, Πέτερ Αλτμάγιερ, θα τοποθετήσει προσωρινά στη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Άνγκελα Μέρκελ , σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung. Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα γίνει υπουργός Οικονομικών, μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού ο Σόιμπλε εγκαταλείψει το αξίωμα και θα εκλεγεί […]

altmeier

Τον έμπιστο προσωπάρχη και χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, Πέτερ Αλτμάγιερ, θα τοποθετήσει προσωρινά στη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Άνγκελα Μέρκελ , σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα γίνει υπουργός Οικονομικών, μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού ο Σόιμπλε εγκαταλείψει το αξίωμα και θα εκλεγεί πρόεδρος της γερμανικής Βουλής στις 24 Οκτωβρίου.

Η γερμανική εφημερίδα, σημειώνει ότι ο 59χρονος Αλτμάγιερ πιθανότατα θα αναλάβει καθήκοντα στις 17 Οκτωβρίου, όταν θα γίνει η συνάντηση όπου ο Σόιμπλε θα παραιτηθεί των καθηκόντων του από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Ο Αλτμάγιερ, θεωρείται «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», σύμφωνα με τον Εconomist, ενώ το Bloomberg σημειώνει ότι είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι συντηρητικοί, που κέρδισαν εθνικές εκλογές την Κυριακή, φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν συνασπισμό με την FDP και τους Πράσινους, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δήλωσαν ότι θα μπουν στην αντιπολίτευση.

Περίπου το 59% των Γερμανών υποστηρίζει έναν τέτοιο τριμερή συνασπισμό, σύμφωνα με έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ZDF. Ο συνδυασμός αυτός συχνά συνασπισμός “Τζαμάικα”, επειδή τα χρώματα των μερών μαύρου, κίτρινου και πράσινου ταιριάζουν με αυτά της σημαίας της Τζαμάικας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις