Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι- Εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου
ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι- Εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου

Ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα. Σε αρκετές περιοχές μάλιστα έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Αναλυτικά πρόγνωση του καιρού: Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από […]

o-kairos-tis-kuriakis-sunnefia-psixales-kai-isxuroi-anemoi.w_hr

Ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα.

Σε αρκετές περιοχές μάλιστα έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Αναλυτικά πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Ανεμοι ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές μετά το μεσημέρι. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 30-09-2017

Καιρός: στο νοτιοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Απαγορευτικό απόπλου

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Επιπλέον δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο, αλλά και τα δρομολόγια των ταχύπλοων από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη.

Το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, σημειώνει ότι δεν αποκλείεται οι πλοίαρχοι να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε άλλα δρομολόγια από λιμάνια για τα οποία δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό ή ακόμα και να αποφασίσουν τελικά να τα αναβάλλουν, λόγω του υψηλού κυματισμού στο Αιγαίο.

Το Λιμενικό Σώμα, καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνήσουν πιο πριν με τις λιμενικές αρχές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις