Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Πόρτα” στον Τσίπρα από το Άγιο Όρος, με μαύρες σημαίες (pics)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πόρτα” στον Τσίπρα από το Άγιο Όρος, με μαύρες σημαίες (pics)

Νέα κόντρα ξέσπασε «off the record» μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα, του ίδιου του πρωθυπουργού. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί στις 27 του Σεπτέμβρη, ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού για τους Αγιορείτες, στο «Περιβόλι της Παναγιάς». Την ίδια ημέρα, στο αγιώνυμο όρος θα βρισκόταν […]

tsipras-agio-oros

Νέα κόντρα ξέσπασε «off the record» μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα, του ίδιου του πρωθυπουργού. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί στις 27 του Σεπτέμβρη, ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού για τους Αγιορείτες, στο «Περιβόλι της Παναγιάς». Την ίδια ημέρα, στο αγιώνυμο όρος θα βρισκόταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, ανέβαλε την επίσκεψή του, λόγω «φορτωμένου προγράμματος».

Στην πραγματικότητα όμως, οι μοναχοί εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις στην επίσκεψη Τσίπρα ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να γίνει δεκτός ένας άνθρωπος που αρνείται να κάνει το σταυρό του και είναι δηλωμένος άθεος.

22

Μαύρες σημαίες που αναγράφουν «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος» κυματίζουν από την Τρίτη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Η ενέργεια της Μονής πιθανόν συνδέεται με την ακύρωση της επίσκεψης Τσίπρα.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επίσκεψης αυτής καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν.

21

Ο Καθηγούμενος Γρηγόριος έδωσε στη δημοσιότητα άρθρο του παρέμβαση στο οποίο αναγράφει μεταξύ άλλων για την προχθεσινή ψηφοφορία:

«Δόθηκε ἡ μάχη καὶ φάνηκε ἡ φτώχεια καὶ ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλὰ κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχὲς τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καὶ δὲν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τὶς ἀτραποὺς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στὶς καρδιές μας ὅτι τὰ εὔπορα μοναστήρια τὰ προδίδουν ὅλα, γιὰ νὰ κερδίσουνε τὴν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι καὶ νὰ εἶναι αὐτοί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις