Τόμσεν: “Καμία ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τόμσεν: “Καμία ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νέα δήλωση από το Λονδίνο έκανε ο Πολ Τόμσεν και αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, σημείωσε πως δεν βλέπει καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας. «Σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν βλέπουμε καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. «Το θέμα είναι ότι […]

28.09.2017 | 17:56

Νέα δήλωση από το Λονδίνο έκανε ο Πολ Τόμσεν και αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, σημείωσε πως δεν βλέπει καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

«Σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν βλέπουμε καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι «μεσοπρόθεσμα, είχαμε προτείνει την επικαιροποίηση της αναθεώρησης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού το 2015 (AQR) την επόμενη άνοιξη, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρότεινε να προωθηθούν οι προγραμματισμένες προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων και να πραγματοποιηθούν στοχοθετημένες αναθεωρήσεις περιουσιακών στοιχείων».

Και κατέληξε: «Αυτό θα μας επιτρέψει να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να αξιολογήσουμε εάν η σημερινή στρατηγική για την εξασφάλιση της χρηστής τραπεζικής ικανότητας είναι επαρκής χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από μια πλήρη επισκόπηση της ποιότητας του ενεργητικού (AQR). Θεωρούμε ότι πρόκειται για εποικοδομητική πρόταση που επιτυγχάνει τους ίδιους ευρείς στόχους και τώρα συζητάμε τους ακριβείς τρόπους με τους συναδέλφους μας στην ΕΚΤ».

 

Exit mobile version