Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει- Καταιγιστικές εξελίξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Η “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει- Καταιγιστικές εξελίξεις

Την πιο κρίσιμη περίοδο διανύει η εφημερίδα «Αυγή», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις παραιτήσεις να έρχονται σωρηδόν. Μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα. Στην παραίτηση το, ο κ. Τσαγκρής κατηγορεί το κόμμα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το […]

ImageHandler (4)

Την πιο κρίσιμη περίοδο διανύει η εφημερίδα «Αυγή», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις παραιτήσεις να έρχονται σωρηδόν.

Μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Στην παραίτηση το, ο κ. Τσαγκρής κατηγορεί το κόμμα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το σχέδιο για την πρόοδο και εξέλιξη της εφημερίδας, και κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση,  πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, ενώ στα σχέδια τους είχαν απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες πάντως προτίθενται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας.

Να σημειωθεί πως τα φύλλα ου πωλούνται έχουν μειωθεί κατά μία χιλιάδα την ημέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις