Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Συναντήσεις-παρεμβάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποίησαν σήμερα και χθες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εκλεγμένων συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ, το ΕΚ και την ΟΙΥΕ, «στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθούν οι εργοδοτικές αθλιότητες, αλλά και οι απαράδεκτες διαδικασίες που γίνονται κατ’ εξακολούθηση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των “αρχαιρεσιών” του σωματείου-μηχανισμού με τον τίτλο “Ένωση Υπαλλήλων […]

pame-logo

Συναντήσεις-παρεμβάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποίησαν σήμερα και χθες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εκλεγμένων συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ, το ΕΚ και την ΟΙΥΕ, «στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθούν οι εργοδοτικές αθλιότητες, αλλά και οι απαράδεκτες διαδικασίες που γίνονται κατ’ εξακολούθηση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των “αρχαιρεσιών” του σωματείου-μηχανισμού με τον τίτλο “Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών”».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει

«Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν και δόθηκαν στοιχεία για τις διάτρητες και άθλιες διαδικασίες με βάση τις οποίες διεξάγονται οι αρχαιρεσίες καθώς και οι σημαντικές ευθύνες των δικηγόρων που έχουν ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου αλλά και των δικαστών.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ελέγξει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ζήτημα που πρώτα και κύρια αφορά τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Ήδη δεκάδες οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις αθλιότητες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, δήλωναν:

«Παρά τη γενική κατακραυγή που υπάρχει, συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι απαράδεκτες και άθλιες διαδικασίες που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στις κατ’ όνομα αρχαιρεσίες του σωματείου-μηχανισμού της εργοδοσίας, έχοντας ως όπλο τη στήριξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου.

Θυμίζουμε:

  • Πρόκειται για σωματείο-σφραγίδα χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα και ιστοσελίδα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό στις προηγούμενες “ψήφισαν” πάνω από 5.000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα δευτεροβάθμια όργανα, ακόμα και μέσα στη ΓΣΕΕ.
  • Τις αρχαιρεσίες δεν τις διεξάγουν και τις οργανώνουν οι εργαζόμενοι. Τις διεξάγει ίδια η εργοδοσία χωρίς να κρατά τα προσχήματα.

Η ίδια η εργοδοσία είναι υποψήφιοι, οι ίδιοι εκλέγονται. Είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν, εκβιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απαράδεκτες μεθόδους για να νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια διαδικασία. Η μεγαλοεργοδοσία των super market θέλει όχι μόνο να παρέμβει αλλά να ελέγξει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο.

Μέσα στα καταστήματα των super market τα διευθυντικά στελέχη πιέζουν με κάθε τρόπο για συμμετοχή απειλώντας με κυρώσεις, εκβιάζουν. Κεντρικά διευθυντικά στελέχη πλαισιώνουν όχι μόνο απλά το ψηφοδέλτιο, αλλά έρχονται, γράφονται και ψηφίζουν δίπλα στους εργαζόμενους. Πιο δίπλα ένα μπούγιο από το τμήμα προστασίας του “Σκλαβενίτη” υποδέχεται και επιβλέπει τις διαδικασίες».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις